Dit verkeersbord ga je zien.
Dit verkeersbord ga je zien.

Rooi Vol Koren op je bordje

Evenementen

Sint-Oedenrode - Niet zelden zie je die bordjes overal in het centrum staan: “Niet parkeren i.v.m. ……” of “Centrum afgesloten i.v.m. …”! Ja, er is zo af en toe wat groots te doen in ons mooie centrum. Dan zijn er van die bordjes die de verkeersdrukte uitbannen en van het centrum één grote wandelpromenade maken. Ook volgende week moeten die bordjes er weer voor zorgen dat in het weekend van 8 en 9 oktober duizenden gasten van Rooi Vol Koren prettig van podium naar podium kunnen wandelen. Maar er is ook geen storend verkeer gewenst vanwege al die zoetgevooisde zangstemmen die zullen klinken uit een paarduizend keeltjes. Een centrum altijd auto- of verkeersvrij is niet denkbaar in ons mooie Rooi, maar eerlijk gezegd is het af en toe wel heerlijk als er niets rond boldert en ronkt.

Er wordt door de stichting Rooi Vol Koren uit alle macht gewerkt aan een gezellige uitstraling voor het nationale korenfestival want we staan er bij de deelnemende koren om bekend dat we goede gastgevers zijn. Met nog maar een paar keer organiseren in 2016 en 2018, is er veel bereikt. Het bracht landelijke bekendheid en zette daarom ons dorp bij de zingende natie stevig op de kaart. Het is aan veel factoren te danken dat er zoveel volk op de been komt. Allemaal om te luisteren naar al die verschillende genres koormuziek.

We zijn qua mogelijkheden in staat om behoorlijk uit te pakken en dat onder andere dankzij de medewerking van de lokale middenstand en de horeca, waarbij de laatste sfeerbepalend is want bij een festival hoort eten en drinken in een prettige ambiance. Het geloof in een project van deze omvang groeit normaal niet zo snel. Maar als een heel dorp onverdeeld enthousiast wordt dan worden die “bordjes” niet meer erg gevonden want Rooi krijgt, dankzij veel vrijwilligerswerk, alweer iets prachtigs op haar bordje.