Harrie Passier
Harrie Passier Foto: Jos van Nunen

Roois jongerenkoor start, nog wel plekken vrij

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Op 7 februari start het nieuwe Rooise jongerenkoor in cultureel centrum Mariëndael. Alle basisschoolleerlingen uit de midden- en bovenbouw mogen hier gratis aan meedoen. Er zijn nog een aantal plekken vrij.

De stichting Rooi Vol Koren is blij dat er na een lange periode weer een heus kinderkoor komt in Sint-Oedenrode. “Het was even een vergeten tak van sport”, aldus de stichtingsvoorzitter Harry Passier. “Van zingen word je blij” is het motto van 2022, het jaar dat we weer een geweldig Rooi Vol Koren gaan beleven in het weekend van 8 en 9 oktober. Natuurlijk zullen we daar het kersverse kinderkoor ook gaan horen.”

Om de start van het jeugdkoorproject voor de ouders zo aantrekkelijk mogelijk te maken zijn de eerste acht wekelijkse repetities helemaal gratis. Ze worden gehouden op de maandagen van 15:45 uur tot 16:45 uur. De kinderen kunnen op deze manier proeven hoe leuk zingen in een koor is. Na de acht weken proeftijd kunnen de deelnemertjes die willen blijven tegen een redelijke contributie hun nieuw ontdekte hobby doorzetten. Passier: “Zingen is vooral voor de jeugd een geweldige manier om zich te ontwikkelen. In het spel van samen zingen verbetert de uitspraak, de longinhoud, het muziekgevoel en de sociale omgang met elkaar. Je mag zingen gerust een sport noemen, want door het trainen van de stem krijgen lijf en geest een oppepper. Dat kan onze jeugd op dit moment goed gebruiken! De kinderen die zich al hebben aangemeld staan te trappelen en ook de ouders, die van harte welkom zijn om te komen luisteren bij de repetities, zijn héél benieuwd.” Er mag nog steeds worden aangemeld, want hoe groter het koor, hoe groter de fun voor de kids! Je kunt via de website van Rooi Vol Koren aanmelden of via de landelijke Sjors Creatief organisatie.