Een DJ duo tijdens Rooi Live 2018
Een DJ duo tijdens Rooi Live 2018 Foto: Jos van Nunen

Rooi Live en Beachsoccer: Pinksterweekend weer als vanouds!

Evenementen Evenementen

Sint-Oedenrode - Het pinksterweekend stond jarenlang in het teken van Beach Soccer Rooi en Rooi Live, door de welbekende reden hebben beide evenementen de laatste jaren niet plaats kunnen vinden, maar de traditie wordt weer in ere hersteld!

We spreken Robert Barclay, mede-organisator en oprichter van beide evenementen. “We zijn natuurlijk ontzettend blij dat we weer twee mooie evenementen neer kunnen zetten en merken aan het aantal inschrijvingen en de kaartverkoop dat vele Rooienaren er ook weer zin in hebben!”. Het belooft dus weer een ouderwets gezellig Pinksterweekend te worden.

Rooi Live
Rooi Live heft dit jaar voor het eerst twee volwaardige tenten. “We willen een laagdrempelig evenement zijn voor alle Rooienaren, met twee tenten kunnen we wat meer diversiteit bieden”, vertelt Robert. In totaal zullen er 30 verschillende artiesten optreden verdeeld over 3 avonden. “We kiezen voor een mix van Nederlandse topartiesten en lokale talenten. Het Rooise publiek wil vooral mensen die er gewoon een gezellige avond van komen maken zonder teveel poespas. Opvallend is dat we dan automatisch bij vooral Brabantse artiesten uitkomen”. 

Roois talent
De slogan van Rooi Live is “het rooiste feestje van het jaar”. “Dat betekent dat er ook voor Rooise talenten altijd plek is op Rooi Live. We bieden lokale talenten graag een podium, zo hosten de Rooienaren van Zuid Soundsystem op vrijdagavond een eigen tent en hebben Extremendous, DJ Mastreat en Maarten Verhees ook allemaal Rooise roots. Ook Mouriz Boulghalgh is als de helft van het DJ-duo Loud ’n Bright uit Rooi afkomstig. Zij staan daags na hun optreden in Rooi zelfs op het hoofdpodium van 7th Sunday. “Bijna al onze artiesten staan ook op de grote nationale festivals, we zijn erg blij met de line-up die we dit jaar hebben”, aldus Robert.

Andere opvallende namen in de line-up zijn o.a. Dr. Rude, Partyfriex, Arjon Oostrom, Pascal Redeker, Donny Summer, PLN-B en Disco Snolly met hun 10-koppige liveband. De gehele line-up is te vinden op www.rooilive.nl

Kaartverkoop
Rooi Live trekt iedere avond tussen de 1700 en 2500 bezoekers vertelt Robert. “Ons doel is niet om te groeien qua bezoekersaantal, we willen vooral een gemoedelijk Roois evenement blijven. Onze weekendtickets en de dagtickets voor zaterdagavond raken eigenlijk elk jaar wel uitverkocht, we zouden dus best nog wat kunnen groeien. Maar daar kiezen we bewust niet voor, het moet behapbaar blijven en vooral niet het lokale karakter verliezen. Iedereen is meer dan welkom maar het moet vooral een Roois feestje blijven!” 

Beach Soccer Rooi
Beach Soccer Rooi beleeft dit jaar alweer de 15e editie en blijft onverminderd populair onder de Rooise jongeren. “In totaal doen zo’n 100 teams mee aan het toernooi, waarvan 95% uit Rooi afkomstig, dat zegt genoeg”, aldus Robert. Deelnemen kan al vanaf 12 jaar en er kunnen zowel jongens- als meidenteams inschrijven. Er wordt op 3 velden gespeeld onder leiding van officiële Beach Soccer scheidsrechters. De winnaars van het toernooi kwalificeren zich voor het Nederlands Kampioenschap in Scheveningen. Mocht je nog mee willen doen dan moet je snel zijn want er zijn nog maar een paar plekken beschikbaar. De inschrijving sluit op 27 mei. Voor meer informatie kun je terecht op www.beachsoccerrooi.nl

Uitdagingen
Robert vertelt dat het lastig was om alles dit jaar rond te krijgen. “De evenementensector heeft natuurlijk een enorme klap gekregen met corona. Veel toeleveranciers hebben personeel moeten ontslaan waardoor het erop leek dat er in heel Nederland geen festivaltent meer te krijgen viel. Ook andere materialen en artiesten waren lastig te regelen aangezien ook veel evenementenorganisaties een inhaalslag proberen te maken waardoor het een erg druk evenementenjaar is. De inflatie merken we ook goed, alles is een stuk duurder geworden maar dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers lukt het om de prijzen relatief goedkoop te houden, zeker in vergelijking met andere evenementen.”

Als de weergoden nog een beetje meewerken dan kan het niet anders dan weer een gezellig en sportief pinksterweekend worden op De Neul.