Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Beach Soccer Rooi & Rooi Live groeien door

Algemeen

Sint-Oedenrode - Traditioneel staat het Pinksterweekend in het teken van Rooi Live & Beach Soccer Rooi. Het is alweer de veertiende keer dat Beach Soccer Rooi plaatsvindt met Pinksteren. Rooi Live beleeft de vijfde editie. Het "duo-evenement" vindt dit jaar voor 7 tot en met 10 juni plaats.

Aan de populariteit van beide evenementen lijkt geen einde te komen, dit jaar wordt zelfs een derde Beach Soccer veld aangelegd om alle teams kwijt te kunnen. Organisator Robert Barclay geeft aan dat het extra veld deels de groei faciliteert maar ook de kwaliteit van het evenement verhoogt doordat de wachttijden tussen wedstrijden korter worden en de speeldag wat korter wordt.

Record aantal teams
In totaal zullen zo'n 140 teams in actie tijdens Beach Soccer Rooi, een nieuw record en ruim 20 teams meer dan vorig jaar. Hiermee is Beach Soccer Rooi het grootste Beach Soccer evenement van Nederland, en volgens velen ook het leukste! De extra teams komen nagenoeg allemaal uit Sint-Oedenrode. "Dit is een belangrijk aandachtspunt, we willen écht een Roois evenement blijven, iedereen is van harte welkom maar de kracht van zowel Beach Soccer Rooi als Rooi Live zit in het Rooise karakter, dit moet vooral zo blijven. Groei is daarom voor ons geen doel, kwalitatieve verbeteringen zijn onze prioriteit, zowel voor onze deelnemers, bezoekers als vrijwilligers. Als dit gepaard kan gaan met beperkte groei dan is dat een bonus", aldus organisator Robert Barclay. Er zijn voor damesteams en bedrijventeams nog een aantal plekken beschikbaar. De heren- en jeugdcategorieën zijn al volledig uitverkocht. Alle informatie over het evenement is terug te vinden op de vernieuwde website van Beach Soccer Rooi: www.beachsoccerrooi.nl

5 jaar Rooi Live
In het kader van het 5-jarig bestaan van Rooi Live zal er dit jaar een tweede podium zijn naast de hoofdtent. In Brian's Biercafé zal Brian Cristopher samen met een aantal gastartiesten in een kleinschaligere setting voor drie gezellige avonden zorgen als tegenhanger van het feestgedruis in de grote tent. Ook dit moet de kwaliteit van het evenement ten goede komen. Inmiddels is de line-up van Rooi Live bekend, met 20 artiesten verdeeld over drie avonden, waaronder John West, Dansado & de Feestneger, Zanger Kafke, Skoften Sloopservice, PLN-B, Raymon Hermans, SMERRIG en vele anderen staat er weer een diverse "line-up" variërend van lokaal Roois talent, bekende Nederlandse artiesten, gekke feestacts en internationale DJ's. Bekijk op de website van Rooi Live de volledige line-up en alle informatie. Kaarten zijn via www.rooilive.nl verkrijgbaar.