Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Beach Soccer & Rooi Live groeien door met extra veld en tent

Algemeen Evenementen / Sint-Oedenrode

Sint-Oedenrode - Traditioneel staat het Pinksterweekend in het teken van Rooi Live & Beach Soccer Rooi. Het is alweer de veertiende keer dat Beach Soccer Rooi plaatsvindt met Pinksteren. Rooi Live beleeft alweer de vijfde editie. Deze unieke samenwerking blijkt een succesformule aangezien Beach Soccer Rooi ondanks de aanleg van een derde speelveld weer stijf uitverkocht is met zo'n 135 teams. Rooi Live presenteert met "Brian's Biercafé" een tweede tent als alternatief op de grote tent en om extra diversiteit van optredens te bieden.

Niet groter maar grootser
Medeorganisator Robert Barclay geeft aan dat het extra speelveld en de nieuwe tent echter niet direct zijn bedoeld om te groeien. "We kijken vooral naar kwaliteit en de vraag van de Rooienaar. Hierbij hanteren we een 80/20 principe, dat wil zeggen dat we er naar streven dat minimaal 80% van de deelnemers aan Beach Soccer Rooi en bezoekers van Rooi Live uit Rooi komen, dat is nu nog ruimschoots het geval. In het Rooise schuilt zowel de kracht als de aantrekkingskracht van het evenement. We willen voor zoveel mogelijk Rooienaren iets te bieden hebben tijdens Pinksteren."

Grote Rooise VrijMiBo
Nieuw dit jaar is een grote Vrijdag middag borrel waar alle Rooise bedrijven en werknemers van harte welkom zijn om samen het pinksterweekend in te luiden. De VrijMiBo vindt plaats van 16:00u tot 19:00u en valt samen met het slot van het bedrijventoernooi.

Record aantal teams
Dankzij een derde speelveld is het aantal deelnemende teams aan Beach Soccer Rooi gestegen van 118 naar 135 teams, dit is een nieuw record. Met 42 herenteams, 30 damesteams, 38 jeugdteams, 4 teams Passend voetbal, 7 bedrijventeams en 14 teams met hulpverleners is Beach Soccer Rooi dan ook weer tot de laatste plek vol.

Rooi Live
Het avondprogramma van Rooi Live kent een indrukwekkende en gevarieerde line-up, variërend van lokaal Roois talent, bekende Nederlandse artiesten, gezellige feestacts en internationale top DJ's. In het oog springende namen zijn o.a. John West, Zanger Kafke, SMERRIG, Raymon Hermans, Dansado & de Feestneger, Brian Cristopher, Hak op de Tak, PLN-B, Ferry de Lits, Skoften Sloopservice, Martijn Joostema en Praia del Sol. Rooise inbreng komt o.a. van DJ Mastreat, Extremendous, DJ Jordi en Maarten Verhees. In totaal zullen 24 artiesten tijdens de drie avonden optreden. Op de website van Rooi Live is het volledige programma te vinden. Kaarten zijn via www.rooilive.nl verkrijgbaar.