Afbeelding
Foto: Hans van den Wijngaard

Kleine verhuizing Rooi Live & Beach Soccer Rooi

Algemeen

Sint-Oedenrode - Traditioneel staat het Pinksterweekend in het teken van Rooi Live & Beach Soccer Rooi. Het is alweer de dertiende keer dat Beach Soccer Rooi plaatsvindt met Pinksteren. Rooi Live beleeft de vierde editie. Vanwege de aanleg van kunstgrasvelden bij voetbalvereniging Rhode wordt het evenemententerrein gebruikt als aanvoerroute en opslaglocatie, hierdoor verhuizen Beach Soccer Rooi en Rooi Live éénmalig naar het hoofdveld van Rhode.

Record aantal teams
In totaal komen er 118 teams in actie tijdens Beach Soccer Rooi, dit is een nieuw record aantal inschrijvingen. Met 36 herenteams, 20 damesteams, 32 jeugdteams, 8 bedrijventeams en 22 teams met hulpverleners is Beach Soccer Rooi dan ook tot de laatste plek vol. Op zaterdag 19 mei komen de jeugdteams in de categorieën O17, O15, O13 en passend voetbal in actie. De dames- en herenteams mogen op 20 en 21 mei hun kunsten vertonen op de "Rooise Copacabana" op het evenemententerrein Dommelpark. Dit jaar is er voor het eerst ook een bedrijventoernooi.

NK voor Hulpdiensten
Door het succes van vorig jaar krijgt het Nederlands Kampioenschap voor hulpdiensten een vervolg op vrijdag 18 mei. Vorig jaar speelden 12 teams van hulpverleners om de titel, voor dit jaar hebben zich 22 teams ingeschreven met hulp- en dienstverleners zoals politie, brandweer, ambulance. De teams zijn afkomstig uit heel het land. Ook een team met bekende Nederlandse vloggers neemt deel aan dit toernooi.

Rooi Live
Het avondprogramma van Rooi Live is bekend. Er staat een indrukwekkende "line-up" variërend van lokaal Roois talent, bekende Nederlandse artiesten, gekke feestacts en internationale top DJ's. Op vrijdagavond komen de DJ's aan bod, we zijn zeer trots op de talentvolle DJ line-up met o.a. de Rooise DJ Mastreat. Daarnaast komen met TV Noise, Billy the Kit en Mental Theo maar liefst drie internationale top DJ's naar Rooi. Op zaterdag wordt het een feestje met de beste meezingers en Nederlandstalige hits. Optredens zijn er dan van Frans Duijts, Henk Dissel, Thom Craane, Tim Schalkx en Duo voor de LoL. Wesley Lux zal tussendoor voor de feestplaatjes zorgen. De zondagavond wordt een fijne cocktail van gekke acts, fijne feestDJ's, 90s, 00s, en de laatste feestknallers Optredens zijn er dan van Extremendous, Crooxs, De lievelings DJ's van je zusje, De Rubberen Schuimboten en Buren van de Brandweer. Bekijk op de website van Rooi Live de volledige line-up en alle informatie. Kaarten zijn via www.rooilive.nl verkrijgbaar.