De zussen Elise en Mathilda van Agthoven
De zussen Elise en Mathilda van Agthoven

Concert ‘Fijn besnaard’ in Henkenshage

Cultuur

Sint-Oedenrode - Veel instrumenten maken gebruik van snaren. Van piano tot harp en van gitaar tot cello. Ze zijn allemaal te horen in Podium OpMaat op zondag 12 februari in Henkenshage waarin ze worden bespeeld door muzikale talenten van o.a. gymnasium Beekvliet in Sint-Michielsgestel en het Van Maerlantlyceum in Eindhoven. 

Het belooft een gevarieerd koffieconcert te worden. Het programma van ‘Fijn Besnaard’ kent niet alleen een rijke variatie aan instrumenten, maar ook de afwisseling in de gebrachte stukken zal de garantie geven voor een boeiend concert. Luca Appeldoorn en Sophie van de Veerdonk zullen op harp dit winterconcert openen met het sfeervolle Ice Crystals en Winter Evening.

De vleugel zal ook niet ontbreken in Henkenshage. Thomas Lammers zal een prachtig stuk brengen van de Japanse componist Joe Hisaishi. Virtuoos vierhandig pianowerk zullen Tim Nazarian en Gabriel Cabedo-Cervera laten horen met onder anderen stukken van Brahms en Khachuturian. Naast de diverse snaarinstrumenten zal ook de menselijke stem te horen zijn. Eva Lathouwers, die al vaker te horen was tijdens Podium Opmaat, zal met pianobegeleiding van Lucas de Geus een jazzy gezongen My funny Valentine brengen. Lieke Verhoeven en Thomas ter Burg zullen Until I Found You spelen en zingen.

Het concert zal worden afgesloten door Elise en Mathilda van Agthoven op piano en viool met stukken van o.a. Tsjaikovski en Schubert. Het Roois Kultuur Kontakt heeft wederom veel jong talent bij elkaar gekregen voor dit concert van Podium OpMaat. Liefhebbers van de rubriek “Jonge Helden” van het tv-programma Podium Klassiek.

Podium OpMaat is te horen op zondag 12 februari in Kasteel Henkenshage. De aanvang is 11.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de site rooiskultuurkontakt.nl. De kaartjes (inclusief koffie/thee) kosten € 7,50 en tot 18 jaar € 4,-. De kaartjes kunnen ook met pinbetaling aan de zaal worden gekocht.