v.l.n.r.: Eva, Lars, Ties, Flinn, Jasper, Rens, Frens en Jaap.
v.l.n.r.: Eva, Lars, Ties, Flinn, Jasper, Rens, Frens en Jaap.

Neobots stoomt door naar landelijke finale

Onderwijs

Sint-Oedenrode / Eindhoven - Het middelpunt van jong Brainport ligt toch echt in Sint Oedenrode en wel vlakbij Exit 9. Daar is het FLL-team van Neobots namelijk wekelijks druk bezig met hun robot, mede dankzij Rob van Kaathoven die het team ruimte biedt bij Neovito. Het resultaat mag er wezen, want afgelopen zaterdag wonnen Eva, Lars, Ties, Flinn, Jasper, Rens, Frens en Jaap in Eindhoven de regiofinale van de First Lego League (FLL).

Het thema van de First Lego League is dit jaar energie. Tijdens de wedstrijden moeten de deelnemers met hun Lego-robot een parcours afleggen en zoveel mogelijk punten behalen. Daarnaast moeten ze een teamopdracht uitvoeren. De FLL’ers van Neobots hebben zich hierbij laten inspireren door duurzame initiatieven in Sint-Oedenrode. Met een proefopstelling van een zonnepaneel met eigen energieopslag, bieden ze een nieuwe oplossing om energie vast te houden voor het geval de zon even niet schijnt.

Landelijke finale
Met deze winst stoomt FLL Neobots door naar de landelijke finale die op 18 maart in Delft gehouden wordt. Daar zal het team opnieuw Sint-Oedenrode op de kaart zetten als centrum van Brainport. De finale is via een livestream te bekijken via de website firstlegoleague.nl

Houston
Als het team de landelijke finale in Delft weet te winnen, wordt het nog spannender. Dan mogen ze namelijk naar Houston in Amerika. De jongens hebben er nu al zin in. Ze hebben alvast een paspoort aangevraagd en staan al met een been in het vliegtuig. Gezien deze vlucht van het team zijn sponsoren natuurlijk van harte welkom om zich te verbinden aan deze Brainport toppers.