Het was een flinke club!
Het was een flinke club! Foto:

Rotterdamse studenten boulen bij Cloeck & Moedigh

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Wat hebben de Hogeschool Rotterdam en Jeu de boulesclub Cloeck & Moedigh met elkaar te maken? Precies, helemaal niets. Toch is er een link, op 25 januari is er namelijk een toernooi voor het goede doel georganiseerd door vier studenten van deze Hogeschool. 

Door: Freek Vervoort

Het doel was om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Thorax Foundation van het Erasmus MC. Deze foundation strijdt voor een wereld zonder hart- en longziekten. Zij doen wetenschappelijk onderzoek naar deze ziekten en met de resultaten dragen zij bij aan het vernieuwen en verbeteren van diagnostiek en behandeling.

Maar hoe komen zij bij de Rooise boulesclub uit? Jarno Thijssen is een van de vier studenten en is afkomstig uit Sint-Oedenrode. Samen met medestudenten Sander van der Wulp, Sebastiaan van Netten en Lando van Duijn kwamen zij op het idee om dit te organiseren. Het balletje werd opgegooid door Jarno bij zijn oma, die al jaren bij de club speelt. Een top idee bleek dit te zijn, binnen twee uur zat het toernooi vol. Om 19u barstte het petanque-spektakel los, maar liefst 36 spelers streden voor de winst. Met het publiek erbij waren er ongeveer vijftig man op af gekomen. Tussendoor konden er loten gekocht worden voor de loterij. Hierbij waren prijzen ter beschikking gesteld door de lokale Rooise ondernemers. Alle opbrengsten, van zowel de inschrijvingen als de loterij, kwamen ten gunste van de Thorax Foundation. Naast een kostelijke avond, leverde het uiteindelijk een bedrag van €600,- op. Dit was boven verwachting van de vier heren. Het volgende sponsortoernooi staat alweer in de steigers, de planning is dit voorjaar.