Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 1f95f6
Kunst en Cultuur

Muziek en fotografie in Mathieu Dirven Concert

Sint-Oedenrode - Prachtig gespeelde muziek ondersteund met schitterende foto's. Zo zou je het Mathieu Dirven Concert van zondag 10 maart het best kunnen samenvatten. Om optimaal van deze bijzondere combinatie te genieten, is dit keer uitgeweken naar Cultureel Centrum Mariëndael. 

Het concert belooft zeer gevarieerd te worden. Het koperkwintet van NJA zal diverse stukken ten gehore brengen. Het kwintet speelt een stuk van Brahms, Delibes en vier delen uit de Notenkrakersuite van Tsjaikovski.
Daarnaast zijn er ook vier pianoleerlingen van Phoenix Cultuur die achter de vleugel plaatsnemen. Het zijn alle vier inmiddels gevorderde pianisten die les krijgen van Ruud Bouman. Tobias Klokgieters heeft al vaker opgetreden op het Mathieu Dirven Concert. Dit keer speelt hij Debussy. Diana Alkemade speelt een wals van Granados. Haonan Qin speelde vorig jaar ook op het concert met filmmuziek. Dit keer speelt hij het expressieve All of me van Jon Schmidt. De 22-jarige Jules Terken speelt Primavera van de Italiaanse componist Einaudi.
Luca Appeldoorn speelt met haar docente Annelies Bremmers op harp. Ook zij zijn al eerder op het Mathieu Dirven Concert te gast geweest. Hun succesvolle optreden van destijds geven ze nu een vervolg met de stukken Ceol Measgadh en Swan LK243.
De slagwerkgroep van muziekvereniging Meierijstad zal zich ook laten horen. De 18 leden zijn inzetbaar op alle instrumenten die tot hun beschikking staan. Daarmee brengen ze een heel gevarieerd en verrassend geluid. De leiding is in handen van René van Lokven.
Naast de prachtige muziek die wordt gespeeld, zal er nog een extra dimensie aan worden toegevoegd door fotografie. Een aantal fotografen van FotoclubRooi  heeft zich laten inspireren door de diverse muziekstukken. Op een groot scherm projecteren zij bijpassende foto's. 
Het belooft dus een gevarieerd en uniek koffieconcert te worden. De aanvang is zondagochtend 10 maart om 11.30 uur in Cultureel centrum Mariëndael. Kaarten zijn ter plekke verkrijgbaar à € 7,50 inclusief een kop koffie of thee in de pauze. Tot 18 jaar is de prijs € 3,-. Reserveren is mogelijk via het e-mailadres mdirvenconcert@rooiskultuurkontakt.nl.
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u stemmen voor de Europese Verkiezingen?Reageren!