Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 403bde
Foto:
Gemeentenieuws

Bellen met de burgemeester

Meierijstad - Burgemeester Kees van Rooij heeft een feestelijke week achter de rug, waarin hij een cheque mocht overhandigen, de afsluiting van de harmonisatieperiode vierde en carnaval aftrapte.

Tekst: Yente van den Dungen

In de raadsvergadering die de burgemeester woensdagavond voorzat, werd onder meer besloten dat evenementen georganiseerd door verenigingen en stichtingen vanaf 1 januari 2019 geen rekening meer ontvangen voor hun evenementenvergunning. Tijdens zijn kennismakingstoer afgelopen jaar, bleek dat dit voor veel mensen een belangrijk punt is. Hij noemt het dan ook een mooi besluit. "Dit is een bevestiging van de gemeenteraad dat evenementen belangrijk zijn voor de leefbaarheid."

Winterbarbecue
Nog voor de raadsvergadering begon, was er een bijeenkomst ter afsluiting van de harmonisatieperiode. Al het beleid en de regels van de drie voormalige gemeentes werden samengevoegd in één gemeenschappelijk beleid voor Meierijstad. In de hele gemeente gelden nu dezelfde regels. Om raadsleden, wethouders en medewerkers te bedanken voor hun inzet, werd een winterbarbecue georganiseerd. "Het was bijzonder dat het op 27 februari maar liefst twintig graden Celsius was!" Alle inwoners van Meierijstad ontvangen deze week het krantje 'De kracht van samen', waarin medewerkers en inwoners vertellen hoe dit proces van harmonisatie is verlopen.

Carnavalsweekend
Het carnavalsweekend begon vrolijk voor de burgemeester. Vrijdagmiddag mocht hij bij de Kuussegatters in Veghel het bedrag onthullen dat er maar liefst €3.380,- is opgehaald met de actie 'Eet met je hart'. De stichting Met je Hart, waar de burgemeester ambassadeur van is, wil eenzaamheid onder ouderen verminderen. Ouderen van boven de zeventig werden verrast met optredens, hapjes en drankjes. "Veel mensen hebben niet in de gaten hoe carnavalsverenigingen zich inzetten en tal van activiteiten organiseren voor mensen die ziek zijn, gehandicapt of wat moeilijker mee kunnen. Ik vind dat geweldig en het bewijs van de kracht van samen." Na die feestelijke bijeenkomst ging de burgemeester naar het veiligheidsoverleg bij het Vudelfeest en kreeg daar een rondleiding van de organisatie. "Zaterdag was ik bij een geweldige Sleuteloverdracht met alle negen carnavalsverenigingen van Meierijstad." Van Rooij woonde ook andere activiteiten bij, zoals een Carnavalsmis en de prinsenreceptie in Schorsbos."


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Bent u blij dat de werkweken weer beginnen?Reageren!