Afbeelding

Nieuwe concertreeks Podium OpMaat start met jeugdig elan

Algemeen Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - In mei werd met de familie Dirven afscheid genomen van de naam Mathieu Dirvenconcerten. Maar de concerten voor aankomend talent en gevorderde amateurs blijven natuurlijk bestaan. Vanaf nu heet de concertreeks Podium OpMaat. En van aankomend talent valt zeker te spreken als we kijken naar Daphne van Zundert die met muzikale vrienden het eerste seizoen van Podium OpMaat mag openen op zondag 6 oktober in kasteel Henkenshage.

Toen Daphne van Zundert als zevenjarige al muziek op de piano componeerde, was het eigenlijk al duidelijk dat muziek haar niet meer los zou laten. Twee jaar geleden besloot ze dan ook om van muziek haar beroep te maken. Inmiddels zit ze op de opleiding Klassieke Zang aan het conservatorium in Tilburg.
Tijd dus voor het Rooise publiek om kennis te maken met dit 19-jarige talent. Daphne heeft speciaal voor deze gelegenheid een gezelschap samengesteld dat garant staat voor een prachtig concert.
Zo zal het vrouwelijke register goed vertegenwoordigd zijn met de altstemmen van Daphne van Zundert en Louise Rijs, mezzosopranen Rosalie Ardts en Marja Appünn en Edda Hoving als sopraan. Ellen Appünn en Eleanor de Groot zullen muzikale ondersteuning bieden op respectievelijk cello en altviool. Daarnaast zal het gezelschap tevens de piano en de blokfluit gebruiken waar Judith Enckevoort ook nog bij aansluit.
Met muziek van o.a. Purcell, Händel, Schumann, Brahms en eigen werk van Van Zundert is het concert gevarieerd samengesteld.
Het concert begint op zondagochtend 6 oktober om 11.30 uur in kasteel Henkenshage. Kaarten zijn verkrijgbaar bij het VVV kantoor, boekhandel Bruna en bij de kassa à € 7,50 inclusief een kop koffie of thee in de pauze. Tot 18 jaar is de prijs € 3,-. Reserveren is mogelijk via het e-mailadres opmaat@rooiskultuurkontakt.nl.