Mark Wijgergangs tijdens de Beursvloer van vorig jaar.
Mark Wijgergangs tijdens de Beursvloer van vorig jaar.

Rooise ondernemer roept op te investeren in lokale gemeenschap

Algemeen Oproep MooiRooi.nl / Sint-Oedenrode

Sint-Oedenrode - Op 7 oktober aanstaande vindt de tweede Beursvloer Meierijstad plaats in het Bestuurscentrum Sint-Oedenrode (voormalig gemeentehuis). Dé plek waar bedrijven die het belangrijk vinden te investeren in de lokale gemeenschap, samenkomen met vrijwilligersorganisaties met een hulpvraag.

We vroegen Mark Wijgergangs van Drie-O uit Sint-Oedenrode waarom hij ook dit jaar weer deelneemt aan Beursvloer Meierijstad. 'Ik vind het positief als een organisatie als Beursvloer Meierijstad maatschappelijke organisaties en bedrijven bij elkaar brengt. Op die manier kunnen bedrijven gemakkelijk contact maken met de vele organisaties die er zijn en weet men ook gelijk wat voor hulpvragen er leven. Het is zeer prettig dat er geen geld gevraagd wordt maar kennis, kunde, middelen, materialen en helpende handen.

Drie-O maakte vorig jaar maar liefst vijf matches. Hierin werden tijd, kennis en materialen aan vrijwilligersorganisaties geschonken in ruil voor een leuke, creatieve of mooie tegenprestatie. Wat heeft een bedrijf als Drie-O daaraan? Markt vervolgt: "Organisaties en verenigingen leunen vaak op de inbreng van vrijwilligers met zeer beperkte (financiële) middelen. Het werk dat zij doen is ontzettend belangrijk voor de samenhang en leefbaarheid van een wijk, dorp en uiteindelijk dus ook voor Meierijstad als gemeente. Uiteindelijk is een goede samenhang en leefbaarheid van Meierijstad ook in mijn belang omdat ik hier mijn bedrijf gevestigd heb. Het levert ons als bedrijf een geheel nieuw netwerk op en goodwill vanuit de samenleving. Maar het belangrijkste is het gevoel dat je krijgt wanneer je een ander helpt met iets simpels als een tweedehands laptop."
Mark roept andere ondernemers in Meierijstad op om ook deel te nemen aan de Beursvloer en minimaal 1 match te maken met een vrijwilligersorganisatie. Deelname is gratis, levert nieuw netwerk op en je kunt echt het verschil maken in het leven van een ander. Doen dus! Aanmelden is verplicht en kan nog tot woensdag 2 oktober aanstaande via de website www.beursvloermeierijstad.nl Voor meer informatie kan men contact opnemen met projectleider Angelique Ottens via angelique@beursvloermeierijstad.nl of via 06-38351304