Marianne Bekkers (l) neemt de cheque in ontvangst van Petra van de Laar.
Marianne Bekkers (l) neemt de cheque in ontvangst van Petra van de Laar. Foto: Jos van Nunen

Na cheque van de Rabobank wordt het tijd voor de opening

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Wat hebben ze ernaar uitgekeken. Al weken luistert het vrijwilligersteam van Ontmoetingscentrum Creatief Rooi gespannen naar de persconferentie van minister-president Rutte om het verlossende woord te horen dat ze open mogen gaan. En nu is het zover. Donderdag om 11.00 uur vindt de officiële opening plaats op het Borchgrave pleintje voor het Ontmoetingscentrum, de plaats waar vanaf die datum iedereen welkom is voor een bezichtiging van de mooie werken van creatieve Rooienaren en voor deelname aan de verschillende interessante groepsactiviteiten. 

Tot het laatste moment is er gewerkt aan het centrum. De muren zijn opnieuw geschilderd, de plafonds zijn voorzien van akoestisch materiaal, kringloopwinkels zorgden voor allerlei bruikbare artikelen en zelfs een computerhoekje werd geschonken door een sponsor, zodat het Ontmoetingscentrum professioneel aan de slag kon gaan. Veel sponsors zorgden ervoor dat het plaatje compleet werd, ook als het even niet meezat. Als kers op de taart kwam het bericht dat het team kon rekenen op een bedrag van bijna € 2.000, -uit het Rabo Dichterbij Fonds omdat de doelstelling van Ontmoetingscentrum Creatief Rooi volledig voldeed aan de eis van dit Fonds “Rooise mensen verbinden en ontmoeten.”

Maar het waren niet alleen de sponsors die een geweldige bijdrage leverden. Vooral de betrokkenheid van de Rooise creatieve mensen, liefhebbers van kunst en mensen die de doelstelling van het Centrum waarderen, was hartverwarmend. Spontaan schreven veel inwoners van Sint-Oedenrode zich in als “Vriend van Creatief Rooi”, waardoor ze hun blijvende betrokkenheid bij het Ontmoetingscentrum toonden. En vooral dat laatste heeft het vrijwilligersteam goed gedaan. Op zo’n moment zie je dat het gezegde “voor en door Rooise mensen” in Sint-Oedenrode werkelijkheid is.
Door de Coronaregels zal de officiële opening donderdagmorgen om 11.00 uur in beperkte kring plaatsvinden, maar vanaf 13.00 uur zullen de vrijwilligers en exposanten aanwezig zijn in het Ontmoetingscentrum en ontvangen zij graag de bezoekers van het Centrum.
Voor deze speciale dag heeft het team een leuke actie verzonnen. Iedereen wordt uitgenodigd om een creatief mondkapje te maken en voor 31 december in te leveren in het Ontmoetingscentrum. Tussen 31 december en 15 januari mag het publiek stemmen en bepalen wie van de deelnemers de winnaar wordt en de feestelijke prijs mee naar huis mag nemen.

Informatie over Ontmoetingscentrum Creatief Rooi vindt u op de website www.creatiefrooi.org