Afbeelding

Familieconcert Peter en de Wolf

Cultuur

Nijnsel - Op zondag 22 mei 2016 houdt het opleidingsorkest van Harmonie Nijnsel een familieconcert met als thema "Peter en de Wolf". Een concert dat speciaal gericht is op families met kinderen maar natuurlijk zijn ook andere belangstellenden van harte welkom.

Peter en de Wolf is een muzikaal sprookje van Sergej Prokofjev voor spreekstem en orkest waarin verschillen tussen instrumenten te horen zijn, doordat elk dier wordt uitgebeeld door een ander instrument. Het sprookje wordt muzikaal vertolkt door het opleidingsorkest van de harmonie. Igo van Roosmalen neemt de rol van verteller op zich. Het sprookje wordt in beelden verteld door tekeningen, die zijn gemaakt door leerlingen van de basisscholen in St. Oedenrode. Deze tekeningen zullen tijdens het concert te zien zijn. Naast Peter en de Wolf wordt er o.a. ook muziek gespeeld uit de film Frozen en van Mary Poppins. In het stuk The Toy Symphony kunnen de kinderen uit het publiek zelf aan de slag en mogen ze met het orkest meespelen.

Het samenspelgroepje en de percussiegroep van Harmonie Nijnsel laten tijdens dit concert ook van zich horen. De percussiegroep neemt alvast een voorproefje op het slagwerkspektakel dat op 12 juni in het centrum van Rooi zal gaan plaatsvinden. In Cultureel Centrum Mariëndael wordt op zondag 22 mei het familieconcert twee keer uitgevoerd. De eerste voorstelling is om 13.30 uur en de tweede begint om 16.00 uur.

Kaarten zijn te verkrijgen bij de leden van de harmonie of te reserveren via emailadres: jeugdharmonienijnsel@gmail.com. U kunt ook nog 2 vrijkaartjes winnen met de facebookactie van Harmonie Nijnsel. Op de facebookpagina van de harmonie vindt u de flyer van de voorstelling met een muziekfragment. Deel en like het bericht en plaats in een reactie onder dit bericht welk instrument je hoort in het geluidsfragment en welk dier jij denkt dat in het muziekstuk van Peter en de Wolf uitgebeeld wordt door dit instrument. Tijdens de generale repetitie op 17 mei zal een winnaar getrokken worden uit alle goede antwoorden.