Ed Verschuiten is trots op zijn titel.
Ed Verschuiten is trots op zijn titel.

Ed Verschuiten Plekker van het Jaar 2016

Cultuur

Sint-Oedenrode - Zondag 31 januari werd Ed Verschuiten door CV De Plekkers benoemd tot Plekker van het jaar 2016. Met deze titel wordt jaarlijks een lid van De Plekkers bedankt voor het vele werk dat hij of zij voor de club heeft verzet.

Ed zit bij de kapel, de Blaosplekkers. Hij speelt trompet en vandaar dat er 'TROMP-EDJE' achter op zijn kiel staat. De Plekker is bij zowat elke activiteit van de club present en doet dan de naam van de club iedere keer eer aan en blijft altijd lekker lang "plekken".

Hij is altijd present bij de jaarvergaderingen en al sinds jaar en dag een van de ophalers van de vlooienmarktspullen. Op de dag van de vlooienmarkt zelf is Ed al vroeg paraat om mee op te bouwen en te verkopen, maar ook om weer mee op te ruimen. Verder bouwt Ed mee aan de wagens en loopt hij mee in optochten. Ook als er buiten het carnavalsseizoen wat moet gebeuren - bijvoorbeeld assistentie bij wat werkzaamheden aan de nieuwe bouwlocatie - is Ed geregeld present. Kortom, Ed heeft deze titel in de loop der jaren dubbel en dwars verdiend. Vergezeld met een schitterende oorkonde, medaille en een serenade van zijn eigen "Blaosplekkers" werd Ed gehuldigd en bedankt voor het vele werk wat hij jarenlang voor de club heeft verzet.

Primeur
Tijdens de carnaval rijdt er een extra bus rechtstreeks van de camping naar de Markt. De bus vertrekt ongeveer rond 1.00 uur en zal rijden op zaterdag, zondag en maandag. Deze busrit is geheel gratis. Dus voor feestgangers die de gezellige avonden bij de Plekkers mee willen maken kunnen nu rechtstreeks in het dorp komen.