Afbeelding

KBO naar Edah museum

Algemeen

Sint-Oedenrode - De KBO Cultuurclub houdt op vrijdag 19 februari 2016 een bezoek met rondleiding aan het Edah Museum in Helmond. Men dient uiterlijk om 13.45 uur in het museum aanwezig te zijn. Om 14.00 uur begint de rondleiding.  

In dit kleine museum stap je terug in de tijd. Je komt hier alles te weten over de distributie van levensmiddelen van zo'n 100 jaar geleden. Het Edah Museum laat u de ontwikkeling zien van de distributie en de productie van levensmiddelen uit vroegere tijden naar de supermarkt van nu. U ziet de hulpmiddelen die de kruidenier van vroeger had om zijn werk te kunnen doen en de middelen die de moderne supermarktmanager nu ter beschikking staan.
U volgt de weg hoe de taken van de slager, de bakker en de melkboer geleidelijk grotendeels zijn overgenomen door de supermarkt.

Ook levensmiddelen- producenten
Helmond en de regio is reeds van vroeger uit een gebied waar veel levensmiddelen productiebedrijven gevestigd zijn. In het Edah Museum maakt u kennis met een aantal van deze bedrijven. Het Edah Museum wil zich samen met deze industrieën ontwikkelen tot een regionaal museum van productie en distributie in levensmiddelen.

Bezoekers zijn vol lof
Uit vele reacties van bezoekers kun je op maken dat het museum hen aanspreekt en diep raakt. De route van Toen en Nu zorgt voor veel herinneringen aan vroeger, maar ook voor veel waardering voor de hedendaagse ontwikkelingen. Men is vol lof over de gastvrije ontvangst en de rondleiding door de enthousiaste, veelal oud-medewerkers van Edah.

Aanmelden kan tot uiterlijk 12 februari a.s. bij Harry van Oorschodt, liefst per mail, (cultuurclub@kborooi.nl) òf telefonisch 0413-477179.

Als u problemen hebt met het vervoer, laat u dit dan even aan de organisatie weten, dan wordt er geprobeerd een oplossing te vinden. Meerijden kan dan voor € 2,50 p.p.