Yan van der Heijden (directeur De Blauwe Kei) en Jack Monde (eindredacteur De Koerier) kiezen Kira van Heeswijk als covermodel
Yan van der Heijden (directeur De Blauwe Kei) en Jack Monde (eindredacteur De Koerier) kiezen Kira van Heeswijk als covermodel

Kira uit Sint-Oedenrode nieuwe covermodel De Blauwe Kei

Cultuur

Sint-Oedenrode - In mei heeft Theater De Blauwe Kei uit Veghel een oproep gedaan voor een nieuw covermodel voor de juniorfolder van het theater. Uit alle inzendingen heeft een vakjury Kira van Heeswijk uit Sint-Oedenrode gekozen als winnaar. Zij zal na een uitgebreide fotoshoot op de cover staan van De Blauwe Kei Juniorfolder 2015-2016 die na de vakantieperiode verschijnt.

Theater De Blauwe Kei ontving ook dit jaar weer veel mooie, grappige en lieve reacties op de oproep voor een nieuw covermodel. Uit alle inzendingen werden drie kinderen genomineerd. Dit waren, naast Kira van Heeswijk uit Sint-Oedenrode, Mees van Helvoirt uit Heeswijk-Dinther en Marly den Ouden uit Gemonde.

Afgelopen week koos een jury, bestaande uit Yan van der Heijden (directeur De Blauwe Kei), Jack Monde (eindredacteur De Koerier) en Sita Vermeulen (theateractrice), de uiteindelijke winnaar. De keuze viel op Kira. Sita Vermeulen: "Het enthousiasme spat van haar foto en motivatie af. Volgens mij hebben we hier te maken met een grote ster in de dop".

Kira wint, naast een professionele fotoshoot, vrijkaartjes voor een kindervoorstelling, een feestelijke overhandiging van het eerste exemplaar van De Blauwe Kei Juniorfolder én zij komt natuurlijk op de voorpagina van De Blauwe Kei Junior 2015-2016 te staan. De ouders van Kira zijn super trots en Kira zelf verheugt zich op de fotoshoot en de overhandiging van het eerste exemplaar.