Logo
Logo

Waarom nu al lid worden van Zorg Coöperatie Rooi?

Algemeen

Sint-Oedenrode - U behoort tot de toekomstige doelgroep van Zorg Coöperatie Rooi of u bent nog jong maar beseft dat uw ouders in de toekomst wellicht zorg nodig kunnen hebben. Maar op dit moment is dat nog niet aan de orde. Is het dan verstandig om nu al lid te worden van de zorgcoöperatie? Deze vraag bereikte het bestuur van Zorg Coöperatie Rooi en wij willen u hierop graag een passend antwoord geven.

Zorg Coöperatie Rooi is ontstaan uit de coöperatieve gedachte, dat we samen in Sint-Oedenrode moeten zorgen dat onze senioren op het juiste moment worden voorzien van betaalbare, kwalitatieve zorg. Door u aan te sluiten bij Zorg Coöperatie Rooi wordt u tijdig geïnformeerd over alle mogelijkheden. Van geen zorg naar zorg is immers een geleidelijk proces. Bovendien maakt u kennis met de mensen die u straks gaan begeleiden in uw zoektocht naar de juiste zorg. Lid worden van Zorg Coöperatie Rooi betekent investeren in de toekomst en geeft u en uw kinderen een gerust gevoel dat u er straks niet alleen voor staat.

Daarnaast geeft u door uw lidmaatschap de zorgcoöperatie bestaansrecht, want natuurlijk moet er worden geïnvesteerd in een kantoor waarin wij u kunnen ontvangen, maar ook in de opleiding van goede vrijwilligers die u straks gaan begeleiden. U kunt het vergelijken met het lidmaatschap van bijvoorbeeld de ANWB. Door uw lidmaatschap bent u verzekerd van hulp op het moment dat u die nodig heeft. Staat u met pech dan heeft u op dat moment geen tijd voor inschrijfprocedures etc. U wilt gewoon geholpen worden en uw reis vervolgen. Zo is het ook met uw lidmaatschap van de zorgcoöperatie. Heeft u zorg nodig, dan is een telefoontje voldoende om samen met een vrijwilliger van de zorgcoöperatie op zoek te gaan naar de juiste zorg voor u.

En natuurlijk laten wij u niet in de kou staan wanneer u plotseling hulp behoeft maar nog geen lid bent van de zorgcoöperatie , maar u zult begrijpen dat u dan een hoger bedrag aan inschrijfkosten betaalt en uiteraard de volledige kosten van een jaar lidmaatschap van ZCR. Overigens hebben wij de kosten van het lidmaatschap zo laag mogelijk gehouden ( 25 euro p.p. of 40 euro per echtpaar). Dit is mogelijk omdat de organisatie bestaat uit vrijwilligers en de overheadkosten worden zo laag mogelijk gehouden.

Ons advies is dus, meld u nu aan voor het lidmaatschap via info@zorgcooperatierooi.nl. Wilt u toch wat meer informatie vraag dan naar de brochure of neem contact op met onze zorgcoördinator Toon van der Wijst. Na 1 september bent u bovendien welkom in ons kantoor in Campus Fioretti, Kasteellaan 6-U ingang noord, te Sint-Oedenrode van maandag t/m vrijdag van 9.30 – 11.30 uur.