Met de LepKpel is het altijd feest.
Met de LepKpel is het altijd feest.

Zevende terrasconcert LepKpeL "Ut gao altèd dur"

Cultuur

Boskant - Op maandagavond 29 juni a.s. vanaf 20.30 uur vindt voor de zevende keer het terrasconcert plaats van de LepKpeL. Onder de titel 'Ut gao altèd dur' wil de kapel dit jaar het publiek vermaken.

"Die titel heeft eigenlijk twee betekenissen. Ten eerste gaan wij altijd door met spelen en ten tweede gaat het concert altijd door. Als het regent wijken we gewoon uit naar het Grand Café en maken we binnen muziek", aldus één van de leden van de kapel.

De dirigent van de kapel op dit moment is Jan Bressers die nu ruim vijf jaar zijn expertise loslaat op de steeds meer ervaren muzikanten. En met succes. Het repertoire is inmiddels uitgebreid naar ruim 20 nummers, die voor een groot deel te horen zullen zijn tijdens het concert.
Net als de vorige twee edities zullen ook de Neultuuters deze avond muzikaal van zich laten horen. Dat begint zo langzamerhand ook een traditie te worden. "Er hebben zich al wat meer kapellen gemeld om mee te mogen doen. Dat betekent dat de avond garant staat voor veel gezelligheid en het leeft in Rooi. Het is vooralsnog niet de bedoeling om er een kapellenavond van te maken. Natuurlijk is iedereen van harte welkom om te komen luisteren onder het genot van een drankje", vertelt Igo van Roosmalen, de Prins van het afgelopen carnavalsjaar en lid van de LepKpeL.

Met dit concert worden Dennis en Paul van De Vriendschap hartelijk bedankt voor hun gastvrijheid en de aangeboden oefenruimte. Hopelijk kan nog vele jaren gebruik worden gemaakt van de accommodatie.