Simone Vervoort
Simone Vervoort Foto: Jos van Nunen

Het gaat veel verder dan alleen een mooie schoen

Gezondheid Gezondheid

Sint-Oedenrode - De Rooise Simone Vervoort, pas 23 jaar en eigenaar van haar bedrijf Simone Vervoort Handmade Dutch Design maakt vernieuwende, handgemaakte producten van hoge kwaliteit. Gespecialiseerd in lederwaren, vervaardigt ze onder andere exclusieve leren tassen, maar daarnaast ook vele andere items en bracht ze haar eigen Nederlandstalige instructieboek uit, waarmee ze vele lederwarenmakers inspireerde. 

Door: Caroline van der Linden

Eigenlijk was ze altijd al heel creatief en ondernemend. Het begon al op zo’n zesjarige leeftijd. “Ik volgde cursussen en was altijd creatief bezig met vilten. Ik vind het nog steeds een mooi materiaal, maar omdat het heel arbeidsintensief is en je er lastig je boterham mee kunt verdienen, stapte ik over naar leer. Ik vind het vooral ontzettend leuk om vanuit een probleemstelling te werken en uiteindelijk samen met de klant een uniek product samen te stellen.”

Ze volgde de opleiding Creatief Vakman op het SintLucas in Boxtel, met als specialisatie lederwaren en zit inmiddels in het derde leerjaar van Mens en Techniek Orthopedische (schoen)-technologie op de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Juist in het kader van ons gezondheidsitem van deze maand is het zeker leuk en interessant om hier eens wat meer over te horen.

Lees verder in DeMooiRooiKrant van deze week

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding