Ollandia en Irene delen de punten

Sport Sport

In een matige wedstrijd hebben Ollandia en Irene de punten gedeeld met een eindstand van 1-1. Zoals bekend hebben niet veel mensen hier iets van gemerkt en was het maar een troosteloze aanblik op deze zondagmiddag die weinig inspirerend werkte.

In het begin van de wedstrijd was Ollandia de bovenliggende partij en waren er diverse mooie aanvallen te zien en werden de eerste kleine kansjes gecreëerd. Maar daar was in de 10e minuut plotseling de achterstand. Een lange bal vanaf de middellijn ging richting de volledig vrijstaande spits van Irene die met een bekeken kopbal de Ollandia keeper kansloos liet. Een domper die compleet geen recht deed op dat moment aan de verhoudingen in het veld. Deze domper leek Ollandia ook te verlammen, want gaandeweg werd het voetbal steeds minder, kwamen passes vaker niet meer aan en werden duels meer verloren. Dit alles leidde overigens niet tot kansen voor Irene en daarmee bleef de stand staan op 1-0 bij rust.
Na rust was het Ollandia die meteen het initiatief nam en probeerde het veldspel van het begin van de wedstrijd weer op te pakken. Dit leidde al snel tot de gelijkmaker. In de 50e minuut kreeg Ollandia een corner te nemen die in eerste instantie nog werd weggekopt, maar de bal werd opgepakt door Stan de Beer die met een afstandsschot via een op de grond liggende tegenstander het net wist te vinden. Hierna werd het bij allebei de ploegen niet beter en was het helaas een matige partij waarbij niemand aanspraak maakte op de overwinning. De enige die er echt boven uitstak was scheidsrechter Huijs. Hij zat bovenop de spelsituaties, floot een prima partij en was daarbij niet op een fout te betrappen. Helaas kon dat van de overige 22 acteurs niet gezegd worden. Maar ondanks het gelijke spel zijn ze toch weer wat plaatsen gestegen op de ranglijst en is Ollandia terug te vinden op de vierde plek. Volgende week een nieuwe kans tegen SVSOS.