Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Nijnsel heeft het lek nog niet boven

Sport Sport

Nijnsel - Wie na het eerste behaalde punt vorige week zondag thuis tegen Budel dacht dat het een opmaat was voor meer, had het mis. Na een teleurstellende wedstrijd tegen Reusel Sport afgelopen zondag stond er om kwart over vier een niets aan onduidelijkheid overlatende score op het bord: 5-0 voor de gastheren.

En daar viel eigenlijk niets op af te dingen. Natuurlijk begin je met een plan, een idee, in de hoop dat het zijn vruchten afwerpt. Maar toen het na ruim 20 minuten al 3-0 stond, dan heb je geen plan meer nodig. Dit was ook de ruststand. Na de thee volgden er nog twee treffers voor de thuisploeg zodat het halve dozijn net niet werd gehaald.
Tja, een pittige competitie, daar waren we ons al eerder van bewust. Het klasseverschil is niet in elke wedstrijd zo duidelijk maar, bijvoorbeeld, tegen Dommelen en dus Reusel Sport werd het Nijnselse team toch behoorlijk afgeschminkt. En dat waren ploegen die op dat moment ook nog niet de sterren van de hemel hadden gespeeld.
Maar goed, we moeten door en dat zal ook gebeuren. Elke wedstrijd heeft zijn leermomenten en daar probeer je je team weer beter mee te maken. Het ligt zeker niet aan de spirit en de teamgeest, maar als je onderin maar niet wegkomt dan is dat niet bepaald bevorderlijk voor het zelfvertrouwen. De staf heeft dus werk genoeg de komende tijd maar zij zullen dit met de bekende passie en enthousiasme oppakken. Bij de pakken neerzitten is niet hun ding.
Komende zondag wacht Bladella in Bladel. Tot voor kort de soevereinde koploper met een angstvallig doelsaldo maar het blijft voetbal want afgelopen zondag kreeg het team wel een hele flinke klop in Best. Kortom, met voetbal kan het altijd alle kanten in. De Kempenzonen zullen zich voor eigen publiek natuurlijk graag willen revancheren en is Nijnsel Heren 1 dan een gewillig slachtoffer? Daar gaan we niet vanuit maar je kunt er pas goed over oordelen als je er zelf bij bent. Zondag 14.30 uur, sportpark De Smagtenbocht aan de Bossingel in Bladel.