v.l.n.r.: Luc, Sem, Meike, Caspar
v.l.n.r.: Luc, Sem, Meike, Caspar Foto:

Neobots FTCunits speelt landelijke finale

Onderwijs Onderwijs

Sint-Oedenrode - Na een seizoen dat begon met een half team en heel wat minder know how dan vorig jaar, hadden ze nooit verwacht dat ze uiteindelijk een finaleplaats zouden behalen. Toch bleek dat uiteindelijk het geval. Afgelopen zaterdag verzamelde Neobots FTCunits zich weer in alle vroegte voor de FTC-finale van Nederland.

Het was erg jammer dat de finale niet fysiek plaatsvond. Dat zorgde voor veel extra werk en heel veel improvisatievermogen. Neobots FTCunits werd door de wedstrijdorganisatie overspoeld met informatie. Via verschillende links kon het team uiteindelijk zichzelf én de robot online presenteren. De wedstrijden waren wereldwijd te volgen via livestream en ook de scores moesten online worden gedeeld.
Meike, Sem, Caspar en Luc lieten zich niet uit het veld slaan. De camera’s werden zo opgehangen dat het veld goed zichtbaar was. Meike paste nog een laatste stukje van de code aan zodat de robot de wobble buiten het veld kon zetten en er nog wat extra punten konden worden verdiend. Ook tussen de wedstrijden door werd er hier en daar nog wat gesleuteld. Helaas wisten ze met alle inspanningen uiteindelijk niet in de top 3 te belanden. Toch was alleen het feit dat ze meededen met de finale was al geweldig!
Neobots FTCunits is een van de jeugdteams die bij Neovito in Sint Oedenrode werken aan het bouwen en programmeren van robots. Het team bestaat uit jongeren vanaf 14jr. Aangezien het team nu erg klein is, zijn we voor volgend jaar nog dringend op zoek naar extra leden. Het thema voor volgend jaar is ‘Full speed ahead’ en gaat over allerlei vormen van transport. Dat belooft weer een hele uitdaging! Ben je benieuwd naar de bezigheden van Neobots FTCunits, of heb jij ook zin om samen aan robots te bouwen? Kijk op www.neobots.nl en bel of app even naar de FTC-contactpersoon.