Voor 'Ons Thuys' was het zaterdagavond de eerste avond met een vol restaurant
Voor 'Ons Thuys' was het zaterdagavond de eerste avond met een vol restaurant Foto: Hans van den Wijngaard

Uitbaters en gasten kunnen weer écht gaan genieten

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - Sinds gisteren mogen de cafés en restaurants ook weer mensen binnen ontvangen. Een stap waar niet alleen de uitbaters, maar ook hun klanten heel blij mee zijn. Zowel binnen als buiten genoot iedereen van de geneugten van het leven. Ook mag de horeca weer tot tien uur ’s avonds open zijn en dat is alweer een hele verbetering ten opzichte van de situatie begin mei, toen de knip om zes uur ’s avonds alweer op de deur moest.

“De mensen hebben behoefte aan gezelligheid. Zelfs als het regent zit er wel altijd iemand op het terras. Dat geeft aan hoe graag de mensen eruit willen”, vertelt Paul van der Vleuten van de Gouden Leeuw. “We hebben vanavond flink wat reserveringen en toen ik vanmorgen de eerste gasten binnen zag zitten, maakte me dat best wel gelukkig. Dat is toch waarom je voor een vak in de horeca hebt gekozen. Mensen laten genieten van al het lekkere dat je te bieden hebt”. Op de vraag hoe de Gouden Leeuw het afgelopen anderhalf jaar door is gekomen antwoordt Paul: “Tijdens de eerste lockdown in het voorjaar van 2020 zijn we helemaal gesloten geweest. Goede vrienden van me hadden toen corona en één van hen heeft dat zelfs niet overleefd. Maar toen in oktober vorig jaar de horeca weer dicht moest, zijn we ons toch op catering gaan richten. Daar liggen ook onze roots en we weten ook wel hoe die wereld werkt, tenslotte moet er ook brood op de plank komen. Toch zijn we nu wel blij dat we weer beperkt open kunnen en ik heb ook goede hoop dat aan het einde van de maand de teugels nog wat losser komen. Maar ook hebben we alweer reserveringen voor kleine bijeenkomsten, kortom er gloort weer licht aan de horizon”.

Ook overbuurman Michael Toelen van Oud Rooij is optimistisch. “Sinds dat de terrassen weer open zijn, is het hier eigenlijk altijd volle bak geweest. Maar nu we weer tot tien uur open mogen en we ook weer gasten binnen mogen ontvangen is het allemaal nog veel mooier”.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Enkele na maanden weer een keer naar 't Straotje
Paul van der Vleuten richt nog een extra zaal in om zijn gasten te ontvangen
Eindelijk weer
De gasten van Oud Rooij kozen nog massaal voor het terras
Ook in de Gouden Leeuw was het weer gezellig druk