Afbeelding

Gerry van Gerwen trekt zich terug als kandidaat-voorzitter KNWU

Sport Sport

Sint-Oedenrode – Gerry van Gerwen uit Sint-Oedenrode is lang in de race geweest voor het voorzitterschap van de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie (KNWU). Vandaag heeft hij besloten om zich terug te trekken als kandidaat. “Hoewel mij in de afgelopen weken duidelijk is geworden dat ik op een brede steun uit de achterban kan rekenen, vrees ik dat de verkiezingsstrijd juist voor een grote verdeeldheid binnen de KNWU kan zorgen. Dat is het laatste wat ik wil”, laat de oud-wielrenner weten.

Nu Van Gerwen zich terugtrekt is Marc van den Tweel automatisch de nieuwe voorzitter. Hij is werkzaam als directeur van Natuurmonumenten en was door een sollicitatiecommissie van de KNWU voorgedragen. Daar was niet iedereen over te spreken. Daarom kwam de rennersvakbond VVBW met een tegenkandidaat in de persoon van Van Gerwen. Hij heeft een rijke staat van dienst in de wielersport en werd gezien als een uitstekende kandidaat.

“Ik weet niet of ik in de verkiezing de meerderheid van de stemmen zou halen, maar het zou wel een close-finish zijn geworden. Ik wil iedereen die achter me heeft gestaan bedanken voor het vertrouwen”, laat Van Gerwen in een schrijven weten. “Ik feliciteer Marc van den Tweel bij deze met zijn benoeming tot nieuwe voorzitter van de KNWU en wens hem alle succes toe. Mocht hij op welk gebied dan ook hulp van mij willen, dan ben ik daartoe bereid. Zoals iedereen uit de wielersport, altijd op mij kan rekenen”, sluit hij af.