Gastvrouw Annelie
Gastvrouw Annelie Foto: Nienke Habraken

Boerenterras bij De Klaproos

Roois nieuws

Sint-Oedenrode – De rust overvalt je zodra je het terrein van het boerenterras op de Achterstesteeg oploopt. Dat is ook precies wat Annelies en Nico van Schaijk willen uitdragen: een rustig plekje voor wandelaars en fietsers om even bij te komen. Het kersverse terras heeft een echte boerenuitstraling.

“We wilden vorig jaar open, maar toen was het terras nog niet klaar,” vertelt de gastvrouw, “uiteindelijk hebben we het een jaartje opgeschoven.” Corona gooide roet in het eten en de Klaproos mocht pas 1 juni haar deuren openen. Annelies en Nico richten zich vooral op mensen die voorbij komen wandelen of fietsen, maar ook kleine groepjes die willen komen lunchen zijn welkom.

Het boerenterras is ruim, waardoor men makkelijk afstand kan houden maar toch gezellig kan eten. Annelies, Nico worden ondersteund door hun jongste zoon Niels. Samen zorgen ze voor een heerlijk bakje koffie, kopje thee en kleine lunchgerechtjes, “Wij maken zoveel mogelijk gerechten met onze eigen producten. Bijvoorbeeld de carpaccio, worstenbroodjes en ossenworst van eigen vlees”, aldus Annelies. Bovendien hebben ze ook een ‘koeienvlaai met strontvliegjes’, een gebakje ontworpen door een lokale ondernemer. Lachend vertelt de gastvrouw: “Dat hebben ze speciaal gedaan om in het boerenthema te blijven, hoe leuk!”

Naast het terras verkopen de boeren ook hun eigen vlees en andere biologische producten. “Het vee waar ons eigen vlees vandaan komt, loopt hier in de wei. Klanten kunnen dus zien waar het vandaan komt. Daarnaast verkopen we nog kippen- en varkensvlees van de biologische slager.” Als mensen barbecueën willen ze namelijk niet alleen rundvlees legt Annelies uit. Zij vindt de kracht van De Klaproos vooral de rust die er heerst. Onder het genot van een kopje koffie, lekkere lunch of een overheerlijk biologisch ijsje kan je bijkomen van je wandeling of fietstocht en genieten van de fluitende vogels. Kijk op https://deklaproosterras.nl/ voor openingstijden en meer informatie.