Afbeelding
Foto: Ilja van Bommel

Schaatsbaan voor én door Rooienaren

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme

Sint-Oedenrode – Met veel enthousiasme is het bericht over een mogelijke schaatsbaan ontvangen. Al jaren hebben buurgemeenten ijsbanen staan, maar in Sint-Oedenrode is er al lange tijd niets van gekomen. Daar willen initiatiefnemers Wijnald Koolen, Frank van Laarhoven en Henk Eshuis verandering in brengen. Ze zijn hard aan het werk om een groot evenement te realiseren. Een festiviteit voor en door Rooienaren!

De mannen hebben niet alleen plannen voor een ijsbaan, maar voor een groot evenement van meerdere weken. Buiten het schaatsen wordt ook gekeken naar onder andere een curlingcompetitie en een winterbraderie. Het moet een groot feest worden voor elke leeftijd, een winterfestijn voor jong en oud. 

In 2004 probeerde Henk Eshuis samen met een aantal voormalige horecaondernemers om een schaatsbaan van de grond te krijgen. Dit lukte helaas niet. Jaren bleef het idee in zijn hoofd spoken. “Ik sta aan de wieg van de ijsbanen in Nederland”, vertelt Henk. Door heel Nederland verschenen schaatsbanen, maar nog niet in Sint-Oedenrode. Hij kwam hier wonen en zag het pleintje op de markt. Bovendien was hij verrast door de relaxte sfeer die er in het dorp hing.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant