Afbeelding

Hittegolf? Hier wat tips!

Zorg en Welzijn Natuur en milieu zorg en welzijn

Sint-Oedenrode - Waar het vorige week nog stortregende worden er deze week tropische temperaturen verwacht. Er wordt zelfs gesproken van kans op een hittegolf. Heerlijk weer om lekker in de zon te liggen of een duik te nemen in het zwembad. Maar hoe ga je om met de warmte die gaat komen? Wij hebben wat tips voor je op een rijtje gezet!

  • Drink genoeg! Je verliest veel vocht bij warm weer, maar je lichaam kan ook juist het vocht vasthouden. Het is van belang dat je veel drinkt met de tropische temperaturen. Wacht vooral niet tot je dorst hebt!
  • Drink thee, koffie of warme chocomelk! Je neigt natuurlijk ontzettend naar dat ijskoude glas water om even af te koelen. Ijskoud drinken zorgt ervoor dat je lichaam tijdelijk afkoelt. De hersenen krijgen een seintje en de thermostaat in je lichaam probeert je lichaam weer op temperatuur te krijgen, waardoor je het extra warm krijgt.
  • Probeer inspannende afspraken en activiteiten in de ochtend te plannen. Tussen twaalf en vier is het namelijk te heet om nog iets te kunnen ondernemen!
  • Draag fleurige kleding! Zwart trekt de zon aan, waardoor je het erg warm krijgt. Je kan het beste linnen of katoenen kleding dragen in lichte kleuren.
  • Sluit alle ramen, deuren in gordijnen in je huis! Open deze pas als het weer begint af te koelen in de avond. Zo houdt je de warmte uit huis.
  • Smeer je in. Controleer of je zonnebrand niet over de datum is en wees niet bang om jezelf te veel in te smeren, beter een keer te veel dan te weinig!