Silke staat model in Isa haar collectie 'Girl on fire'
Silke staat model in Isa haar collectie 'Girl on fire' Foto: Isa Willems

'Girl on fire' in videoshoot

Human Interest Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - De Rooise Isa Willems, een echte fashion verslaafde, wist al op jonge leeftijd dat ze modeontwerpster wilde worden. Ze ging Fashion&Design studeren om haar droom te verwezenlijken. Nu drie jaar later haalt ze op bijzondere wijze haar diploma. Elk jaar organiseert het Koning Willem 1 College een modeshow voor de eindexamenkandidaten. Deze kon niet doorgaan, maar de school liet het er niet bij zitten. Isa toonde haar zelfgemaakte collectie samen met haar model en zus Silke. 

Met haar collectie ‘Girl on fire’ zou ze shinen op de catwalk, nu dus bij de digitale versie. “Ik was er eerst sceptisch over”, vertelt Isa, “ik wist gewoon niet wat ik kon verwachten, want we hadden dit nog nooit gedaan.” Ze keek stiekem uit naar de modeshow, die altijd goed bezocht wordt. Maar nu de videoshoot erop zit is ze ontzettend blij. “Dit was zo gaaf! Het is goed voor mijn portfolio en iets professioneels wat ik kan laten zien als ik ergens ga solliciteren.”

De shoot was erg bijzonder, want haar zus Silke stond model in de nieuwe collectie. “Met het coronavirus is het lastig om een model op te meten, want je moet afstand houden. Silke is al vaker voor schoolprojecten mijn model geweest. Ik weet dat ze het leuk vindt en dat ze het goed kan”, zegt de kersverse modeontwerpster. Ze wilde een statement maken met haar collectie: vrouwen zijn helemaal geen softies. De hele outfit bestaat uit denim, wat het een stoer kantje geeft. De look wordt afgemaakt door de felle vlammen op de broek en het jasje. “Ik heb er op geschilderd. Aan de achterkant van het jasje staat een vrouw met vlammen er over heen. Het gaat erover dat vrouwen veel sterker zijn dan mensen denken.”

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Silke staat model in Isa haar collectie 'Girl on fire'
Silke staat model in Isa haar collectie 'Girl on fire'