Afbeelding

Vers uit de keuken van Traiteur-Slagerij Verheijen

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - De laatste weken hebben we er al vaak van mogen genieten. Van een overheerlijke barbecue in eigen tuin. Ook de komende zomer belooft veel goeds. We willen dan uiteraard het lekkerste van het lekkerste. Wat moet je daarvoor doen? Vrijwel niets! De medewerkers van Traiteur-Slagerij Verheijen hebben alles al voorbereid. In de keuken van Christian en Henriëtte Verheijen wordt het vers bereid. Mmmmm…

Je proeft het direct wanneer een stuk vlees van de slager komt. Kijk maar eens naar de gezichten van de gasten als ze een hap nemen. ‘Bij Verheijen gehaald zeker?’ hoor je ze wel eens vragen. Trots kun je dan ‘ja’ zeggen. “We willen altijd beter zijn dan een ander. Dat is ons handelsmerk en daar willen we dan ook aan voldoen”, spreekt Christian zich uit. “Daarom maken we alles zelf. Onze sauzen, maar ook onze salades, maaltijden, soepen en andere gerechten.” Christian legt het wat breder uit dan alleen de barbecue, want hij is immers traiteur en daarom heeft hij nog veel meer te bieden.

Barbecueën steeds populairder
Toch staat deze maand in het teken van barbecueën. Het Roois BBQ Kampioenschap staat immers voor de deur. Christian heeft al goede inzendingen voorbij zien komen. Samen met de rest van de jury gaat hij er drie finalisten uit pikken. De vele inzendingen geven aan dat barbecueën steeds populairder wordt. Christian beaamt dat ook. “Een paar jaar geleden werden de grotere stukken vlees amper besteld voor een barbecue. Dat zie je nu veel meer. Voor ons is dat mooi om in te adviseren en het is natuurlijk leuk om te horen als ze daarna zo lekker gegeten hebben.” Hij somt de soorten vlees op die nu populair zijn: picanha, bavet, spareribs. “Mensen gaan ze nu zelf marineren. Sommigen nemen er dagen de tijd voor. Het is nu echt een hobby geworden.” De vraag naar grotere stukken vlees neemt toe, in verschillende soorten en maten. Soms wordt zelfs een heel varken besteld. Traiteur-Slagerij Verheijen heeft veel keuze. Heb je iets in je hoofd wat je wilt bereiden? Vraag er maar eens naar aan de balie van de winkel.

90% traditioneel
Ondanks de toenemende interesse voor luxer barbecueën, zegt Christian dat 90% van de mensen nog steeds traditioneel aan het bakken gaat. Speciaal voor deze – veruit de grootste – groep heeft Traiteur-Slagerij Verheijen duidelijke en makkelijk te bestellen pakketten samengesteld. “Grotere gezelschappen hebben we de afgelopen maanden niet gehad door de coronaperiode. Dan kregen we juist de kleinere bestellingen voor gezinnen of tweetallen. Nu neemt de vraag naar onze pakketten weer toe. Daarin zitten onze overheerlijke stukjes vlees (en vis), verse (rundvlees)salades, verse sauzen en stokbrood. Er zijn volop mogelijkheden!” legt de Rooise slager uit. Het weer ziet er voor de komende weken goed uit, dus prik alvast een geschikte BBQ-avond…

Christian, Henriëtte en medewerkers werken iedere dag keihard om er voor te zorgen dat Sint-Oedenrode en omstreken op het bord kan krijgen waar het zin in heeft. Maar op 14 juli gaat er gebakt worden voor Christian, als hij als jurylid op een prachtige locatie mede mag gaan bepalen wie de eerste Roois kampioen BBQ wordt. “Ik ben heel erg benieuwd. Ik zal me laten verrassen! Het is in ieder geval hartstikke leuk om een rol te mogen spelen in dit toernooi. Ik wens de finalisten alvast heel veel succes. Tot de 14e!”