Afbeelding

Vast in Nieuw-Zeeland, maar eindelijk weer thuis

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode - Op 25 maart besloot de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern om het land op slot te doen om de welbekende redenen. Arie Verbakel uit Nijnsel had een heerlijke vakantie gepland samen met zijn vrouw Ria en twee vrienden. Na heerlijk te hebben rondgetrokken in het prachtige Nieuw-Zeeland kwamen ze door de genomen maatregelen vast te zitten. 

Begin maart vertrokken ze vanaf Düsseldorf naar Singapore, waar ze elf uur verbleven. Daarna vlogen ze in één keer door naar Christchurch, de op een na grootste stad in Nieuw-Zeeland op het Zuidereiland. Na twee en een halve week te hebben rond getrokken kreeg hij een telefoontje van zijn reisorganisatie om zo spoedig mogelijk terug te keren naar Nederland vanwege het Coronavirus.

“We vonden een vlucht die zou vertrekken op 28 maart, maar deze werd gecanceld. Dit was net voordat de lockdown in ging in Nieuw-Zeeland. In overleg met onze vrienden hebben we besloten om bij hen te verblijven”, vertelt Arie. Ardern besloot drie dagen eerder dat Nieuw-Zeeland volledig op slot zou gaan. Zo sloeg een ideale vakantie om in een werkvakantie, want samen gingen ze namelijk aan de slag op de boerderij waar ze verbleven.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant