Afbeelding
Foto: Jeroen vd Sande

Omroep Meierij zendt Rooise Jesus Christ Superstar uit

Religie

Sint-Oedenrode - Omroep Meierij zendt vrijdag 10 april de musical Jesus Christ Superstar van het Roois Kultuur Kontakt uit. De uitzending is éénmalig en begint om 20.00 uur.

De oproep die Omroep Meierij deed samen met Phoenix Cultuur om cultuuropnames beschikbaar te stellen heeft ertoe geleid dat wij Jesus Christ Superstar kunnen uitzenden. Ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van het Roois Kultuur Kontakt in 2006 besloot het bestuur het lijdensverhaal op te voeren. Het werd een productie met een 60-koppig orkest en ruim honderd zangers en figuranten.
De productie werd gedaan door Harry van Oorschodt, Lucas Vis was de dirigent en Nelleke Thijssen bewerkte de teksten en tekende voor de regie van dit Paasiespel.

Bezoekers reageerden indertijd zonder uitzondering enthousiast, het evenement was in Sint-Oedenrode nog maanden onderwerp van gesprek. TV Meierij, de voorloper van Omroep Meierij, maakte toen een registratie. Omroep Meierij zendt die vrijdag 10 april om 20.00 uur nog een keer uit in het kader van Meierijstad CultUUR. Dat is een project van Omroep Meierij en Phoenix Cultuur om zoveel mogelijk programma’s uit te zenden van culturele evenementen voor mensen die aan huis gekluisterd zijn.