Patrick Hermes.
Patrick Hermes.

“Mensen kort op elkaar vind ik lastig om te zien”

Human Interest Coronavirus

Sint-Oedenrode  - Doordat het coronavirus zo dichtbij is, zijn er allerlei maatregelen getroffen die ons leven op zijn kop zetten. Veel bedrijven zijn gesloten, thuiswerken is het devies en ook de kinderen blijven deze dagen onder de vleugels van hun ouders. We zijn op zoek naar verhalen. Wil jij met MooiRooi.nl delen hoe je deze dagen doorkomt? Misschien blijf je in quarantaine? Hoe kom je de tijd door met je gezin? Hoe heb jij het ingericht dat je toch kunt blijven werken? Misschien werk je wel in de zorg en wil je daarover vertellen? Alle verhalen zijn van harte welkom. Zo kan Sint-Oedenrode aan elkaar laten zien hoe we deze weken gaan overwinnen. In deze aflevering Patrick Hermes, werkzaam in de zorg.

“Ik wil hier even reageren op het verschil wat ik zie en ervaar als ik op mijn werk ben en wanneer ik vrij ben. Dit met betrekking tot het coronavirus en de manier waarop we daar met z'n allen toch vrij divers mee omgaan.
Ik ben werkzaam in de zorg (GGZ). Zowel ambulante zorg (mensen thuis) als op een beschermende woonvorm. Veel energie wordt gestoken in veilig werken zowel voor ons als werkers als voor de cliënten/patiënten. Dat betekent steeds inspringen op nieuwe ontwikkelingen en inzichten om zo te voorkomen dat zowel cliënten als werkers besmet raken met als risico dat we gaan uitvallen en de zorg niet meer kunnen leveren op een verantwoorde manier met de capaciteit die we nodig hebben.
Ook betekent het aanpassingen voor cliënten en voor (in mijn geval) verpleegkundigen/woonbegeleiders. Het geeft ook meer spanning en stress vanwege een toename van het aantal coronagevallen en het feit dat je continu in contact bent met mensen waarvan je niet altijd weet met wie zij in contact staan en wat ze hebben gedaan. Wat ik dan lastig vind om te zien als mijn dienst erop zit en weer naar huis kan, dat er nog steeds mensen zijn – bijvoorbeeld in de supermarkt – die veel te dicht op elkaar staan. Of die met zijn allen iets aan het doen zijn op het sportveldje of in het park.
Ik zou nog eens een oproep willen doen aan een ieder om afstand te houden nu. Beperk je sociale contacten en was je handen. Met zijn allen kunnen we ervoor zorgen dat we invloed uitoefenen op het verloop van het virus en de toename van het aantal gevallen en dus ook de van het aantal gevallen dat een beroep moeten doen op de intensive care. Juist de intensive care die het verschil maakt voor een aantal van de besmette mensen is vrij beperkt. Mijn hoop is in ieder geval dat we met zijn allen ons aan de spelregels houden die nu gelden. Verder wens ik een ieder een gezonde en veilige periode toe en hou je haaks.”

Wilt u ook een boodschap kwijt over hoe u deze periode doorkomt? Stuur uw bijdrage naar redactie@demooirooikrant.nl, het liefst met foto!