Afbeelding
Foto: Manon Swinkels

Kinderen van ouders met vitale beroepen opgevangen

Onderwijs Onderwijs

Sint-Oedenrode – Na een inventarisatie is duidelijk geworden dat zes Rooise basisscholen kinderen opvangen van ouders of verzorgers met vitale beroepen.

De afgelopen dagen konden ouders zich aanmelden als ze (of één van hen) werkzaam zijn in één van de vitale beroepen. Na het kenbaar maken van de behoeften heeft SKOSO snel en adequaat op deze vraag gereageerd. Het is nu duidelijk welke scholen een opvang aanbieden in de periode van 18 maart t/m 6 april. Het gaat om alle scholen, behalve om basisschool de Kienehoef en de Sint Antonius van Padua school in Nijnsel. Voor de Kienehoef waren de aanvragen gering en in Nijnsel is het niet mogelijk omdat er een verhuizing plaats zal vinden naar de tijdelijke huisvesting.

De opvang wordt verzorgd door pedagogisch medewerkers van Kinderopvang De Verbinding. Bij groepsgroottes van meer dan 10 kinderen worden ook leerkrachten ingezet. Voor nadere en algemene informatie vanuit de overheid over het coronavirus en de kinderopvang verwijst SKOSO naar de volgende link: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-en-kinderopvang

Thuisonderwijs
Inmiddels hebben alle schoolteams acties ondernomen om thuis zo veel en goed als mogelijk onderwijs te laten plaatsvinden. In een brief bedankt SKOSO hen voor de ondersteuning daarbij. De leerkrachten van de kinderen of de directie van de scholen zullen de komende periode regelmatig contact met de ouders onderhouden over de onderwijsactiviteiten die thuis kunnen plaatsvinden.