Jan en Mirjam aan het opruimen.
Jan en Mirjam aan het opruimen.

“Dan ruimen we het zelf maar op”

Politiek Politiek Meierijstad

Sint-Oedenrode - Puin aan de Nijnselseweg in Sint-Oedenrode is afgelopen maandag opgeruimd door Rooienaar Jan Verhagen en Hart-gemeenteraadslid Mirjam van Esch. Dat gebeurde nadat afzonderlijke meldingen van de twee tot niets leidde. De opruimactie kwam niks te vroeg.

Zowel Verhagen als de fractie van Hart zijn in het algemeen zeer tevreden over de afhandeling van meldingen door de gemeente, maar deze keer ging het mis. Terwijl de gemeente aan een van de melders liet weten dat de boel was afgehandeld, stelden Verhagen en Van Esch vast dat in werkelijkheid het puin er nog altijd lag. Erger nog: de aanwezige rommel nodigde blijkbaar uit tot illegale dumpingen, want er waren zelfs kapotte stenen bijgekomen.

Verhagen: “Zo wordt het van kwaad tot erger. Dat is niet alleen ontsierend, maar ook nog eens gevaarlijk.” Hij plaatste een melding op Facebook en dat leidde tot de tip van een dorpsgenoot om de boel zelf op te ruimen. Van Esch: “Best een goed advies. Want hoewel het opruimen formeel een gemeentelijke taak is, Hart gelooft in het eigen initiatief en de eigen verantwoordelijkheid van inwoners”. De twee leverden het puin af op de gemeentewerf.

Fietsenstalling
Het puin is afkomstig van de nog niet afgeronde aanpassing van de bushalte aan de Nijnselseweg. Daar komt een eenvoudige fietsenstalling. Ook die laat trouwens erg lang op zich wachten. Hart deed al enkele keren navraag bij de gemeente en vernam dat de levering van de zogeheten ‘nietjes’ – dat zijn eenvoudige standaards om fietsen tegen te plaatsen – is vertraagd. Tot ongenoegen van een buurtbewoner, die al sinds 2008 klaagt over de overlast door kriskras geparkeerde fietsen.


Afbeelding