Rhode en Best Vooruit weten niet te scoren

Algemeen Sport

Sint-Oedenrode - Voor Rhode | Van Stiphout Bouw en Best Vooruit was er zondag alles aan gelegen om de volle winst te pakken.

Rhode zou met drie punten flink afstand nemen van Best Vooruit en omgekeerd zou Best Vooruit bij winst zich boven Rhode nestelen. Maar uiteindelijk vielen er geen doelpunten en veranderde er dus niets in de stand onderin.
Best Vooruit zocht meteen de aanval, maar de eerste kans in de 1e minuut was toch voor Rhode. In de 10e minuut was er een blessure voor de scheidsrechter en lag het spel even stil. Daarna kwam Rhode terug in de wedstrijd. Rhode was vooral gevaarlijk over de linker flank. Maar de keeper van Best Vooruit stond bij de hoge voorzetten zijn mannetje. In de 32e minuut had hij het geluk aan zijn kant. Simon vd Wetering had een goede actie op links, bracht Mark vd Zanden in stelling en zijn kopbal stuiterde via onderkant van de lat weer terug in het veld. Best Vooruit was ook tweemaal dicht bij een doelpunt. Een schot onder in de hoek (38e min) werd door Frank vd Boogaard goed gestopt. Maar geluk had Rhode toen bij gerommel achterin de bal uit een voorzet zo in het lege doel kon worden getrapt, de aanvaller van Best Vooruit zocht de linker hoek uit en daar stond nou net Coen van Langen, die de 0-1 kon voorkomen.
In de 2e helft was Rhode dreigender. In de 52e minuut was Geert Oerlemans dicht bij een doelpunt. Vervolgens waren er nog wat kansen uit corners. Maar in de 69e minuut moest Rhode met 10 man verder. Daan van Dinten maakt een flinke overtreding op het middenveld en de scheidsrechter strafte dit af met rood. Ondanks dit numerieke overwicht voor Best Vooruit waren de beste kansen toch nog voor Rhode, maar de keeper gaf nog steeds geen krimp. Maar ook de doelman van Rhode werd in de 90e  minuut nog even flink op proef gesteld. In de extra speeltijd was er vervolgens eerst nog een grote kans voor Best Vooruit, de bal ging over en langs, uit de counter die daar op volgde was het nog bijna raak voor Rhode, een schot schampte de lat. Het bleef 0-0.
A.s. zondag wordt aan de tweede competitiehelft begonnen. Rhode gaat naar Beneden Leeuwen waar Leones de tegenstander is. In de eerste wedstrijd verloor Rhode wat ongelukkig met 1-2. Leones begon goed aan de competitie en staat nu in de middenmoot.