Logo mooirooi.nl
v.l.n.r. Evie, Britt, Megan en Anne.    | Fotonummer: 537b0b
v.l.n.r. Evie, Britt, Megan en Anne. (Foto: )
Sport

Wedstrijdweekend Dioscuri – De Meere – Sportief

Sint-Oedenrode - Zaterdag 18 en zondag 19 januari vonden in respectievelijk Oss en Boxmeer onderlinge wedstrijden plaats tussen de selectie- en recreatieplusturnsters van de drie verenigingen.

Zaterdagochtend beten de Jeugd 1 turnsters het spits af. Opvallend was de sterke brugoefening van Imke (13,6 pt). Lien en Karlijn lieten beiden een prachtige vloeroefening zien. Bij de Jeugd 2 turnsters verraste Noa met name. Ze sprong een keurige half in over de pegasus, bleef met radslag op de balk staan en liet een mooie salto af van de brug zien. Naast de Jeugd 2-turnsters turnden de 6e divisie-meiden. Janne liet een prachtige brugoefening zien en Isis behaalde op vloer zelfs de allerhoogste score van alle 6e divisie-turnsters. In de middag was het de beurt aan de Junioren. Lieke liet een sterke vloeroefening zien, incl. arabier flikflak salto. Nora presteerde op brug erg goed. De Senioren sloten de dag in Oss af. Juul begon de wedstrijd sterk met een prachtige vloeroefening, incl. voor het eerst twee volledige series (met in de eerste een salto achterwaarts en in de tweede een salto voorwaarts). Ook Julia presteerde goed op vloer. Haar oefening met hele schroef leverde maar liefst een 11,6 op. Jade en Anouk overwonnen hun angsten op balk en lieten allebei nette balkoefening zien, incl. een arabier tot stand. Sterre eindigde in het individueel klassement als 1e. De wedstrijd betrof echter een teamwedstrijd en dus werden ook in deze 4e wedstrijd geen medailles behaald. Daarmee kwam de druk volledig op de jongere meiden te liggen die de dag erop in Boxmeer hun wedstrijd turnden.

De Instappers beten op zondag het spits af. Ook hier helaas geen medailles; wel mooie resultaten. Evi behaalde zelfs een 14 op sprong! Femke durfde na een blessure weer over de pegasus en Cailynn liet mooie zwaaien aan de rekstok zien. Bij de Pupillen 1 was het Laura die uitblonk op brug, Sylvie en Milena die stabiele balkoefeningen lieten zien en Nina en Mairy die goed op vloer scoorden. In de 3e wedstrijd was het de beurt aan de Pupillen 2. Elize en Janne turnden allebei een strakke balkoefening. En ook op sprong liet Janne zien flinke vorderingen te hebben gemaakt. Ze turnde een nette overslag over de kast. Helaas wisten ook deze meiden geen medailles in de wacht te slepen. In de laatste wedstrijd kwam daar verandering in voor Dioscuri. Een van de twee recreatieplusteams wist het goud te winnen. Anne, Britt, Evie en Megan mochten het hoogste podium betreden. Met name de score van Megan op sprong, die van Anne op balk en die van Evie en Britt op vloer leidden tot de winst. Ook de turnsters uit het andere groepje lieten mooie dingen zien. Suzan scoorde goed op brug, Sasha op vloer, Quinty op brug en Isabella liet een hele stabiele wedstrijd zien met op alle toestellen een score in de 12 punten.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!