Ook het Rooise buitengebied krijgt snel internet
Ook het Rooise buitengebied krijgt snel internet Foto: Hans van den Wijngaard

Buitengebied naar verwachting einde kwartaal voorzien van glasvezel

Algemeen Gemeentenieuws

Sint-Oedenrode/Meierijstad – De aanleg van glasvezel is in volle gang en naar verwachting is aan het eind van het eerste kwartaal 2020 het hele buitengebied voorzien. Dat laat Glasvezel Buitenaf, het bedrijf dat de aanleg op zich heeft genomen, weten op hun website.

De laatste jaren stappen steeds meer mensen en bedrijven over op zo'n snelle glasvezelverbinding. Om die reden begon Glasvezel Buitenaf eind 2018 met de aanleg in het buitengebied van Meierijstad. Inmiddels is het netwerk voor een groot gedeelte aangelegd, maar nog altijd is het niet helemaal klaar. "In de gemeentegrond zijn ze, voor zover wij weten, nagenoeg klaar. Maar de aansluitingen bij de klanten moeten nog gebeuren", laat de gemeente weten.

Bij Zalen- en Kegelcentrum de Vresselse Hut op de Vresselseweg hebben ze al een tijdje de glasvezelverbinding. "We hebben al sinds ongeveer augustus vorig jaar een glasvezelverbinding. In het begin waren er wat kleine opstartprobleempjes bij het overstappen. Maar dat is logisch, aangezien er verschillende verbindingen door elkaar heen lopen hier. Zowel voor de gasten als voor onszelf", vertelt de eigenaar. "Dat werd gelukkig snel opgelost en sindsdien hebben we geen grote problemen meer gehad." De eigenaar geeft toe dat hij er in het begin wat minder vertrouwen in had. "Ik hoorde van verschillende mensen dat het allemaal niet zo lekker liep, daardoor werd ik wel enigszins sceptisch. Gelukkig viel het uiteindelijk allemaal mee!"

De gemeente is tevreden met de aanleg. "Op de ruim 450 kilometer glasvezel die gedurende het afgelopen jaar in de openbare ruimte is aangelegd, zijn er weinig incidenten geweest", dat laat een woordvoerder van de gemeente weten. Ook van de inwoners horen ze vrijwel alleen positieve geluiden. "We hebben geen echte klachten ontvangen, wél vragen die door Glasvezel Buitenaf zijn beantwoord. Eind december heeft Glasvezel Buitenaf enkele bijeenkomsten georganiseerd. We denken dat veel vragen van inwoners daar beantwoord zijn."

Lees verder in DeMooiRooiKrant van komende week