Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 114efe

Gemeente wil semiopenbare toiletten uitbreiden

Sint-Oedenrode - De gemeente ziet graag dat het aantal semiopenbare toiletten in heel Meierijstad wordt uitgebreid. Dat zijn toiletten in bestaande panden die tijdens openingstijden beschikbaar zijn. Er wordt nog niet gekeken naar mogelijkheden voor openbare toiletten. Stichting Toegankelijkheid Meierijstad heeft daar wel contacten over en sluit dat in de toekomst niet uit.

Toegankelijkheid Meierijstad gaat in het eerste kwartaal van dit jaar een omvangrijke schouw uitvoeren. Dat zal gebeuren bij gemeentelijke gebouwen, bibliotheken, winkels en horeca die toegankelijk zijn voor zowel gasten als niet gasten. Tijdens deze schouw vragen zij de winkeliers of ze een toilet hebben voor klanten en of ze bereid zijn deze ook voor niet klanten open te stellen. Hiermee streven de gemeente en de stichting ernaar dat het aantal semiopenbare (mindervalide) toiletten toeneemt.

In Sint-Oedenrode zijn er lopende contacten over een altijd bereikbaar openbaar toilet in het centrum van het dorp. "Of dat gaat lukken is nog ongewis, maar de aanhouder wint", aldus een woordvoerder van Toegankelijkheid Meierijstad.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!