Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 0186e8
Onderwijs / Sint-Oedenrode

'Huppelend van school naar huis'

Sint-Oedenrode - Openbare basisschool De Springplank wekt vertrouwen. De vier vaders aan de grote tafel in de koffiekamer zijn het hierover roerend eens. De lesmethoden zijn helemaal van deze tijd en toekomstgericht. Maar wat hen indertijd over de streep trok was de warme sfeer. "Het voelde meteen goed," zegt een van hen. "En dat is nog steeds zo." Zaterdag 25 januari van 10 tot 12 uur geeft OBS de Springplank een open dag.

Buiten is het donker, binnen is het licht. Vier vaders namen elk twee kinderen mee voor de foto. De kinderen vinden het tof om op dit tijdstip op school te zijn. Van directeur Marieke mogen ze gerust met een bal spelen: "Maar alleen als jullie de bal laag houden." Het achttal knikt verheugd en weg zijn ze. De vaders nemen plaats aan de grote tafel. "Koffie?" vraagt Marieke. 

Welkom
Dave en Sander zijn lid van de MR. Zometeen zullen ze hier vergaderen. Betrokken ouders. Dit geldt ook voor ook de andere twee, Michel en Martijn. "Als het nodig is, dan zijn wij hier om te helpen," zegt Martijn. Het viertal roemt de openheid van De Springplank, ze voelen zich welkom. Hierdoor is het contact tussen ouders onderling en tussen de ouders en het schoolteam bijzonder goed. 

Lef
De Springplank durft in de toekomst te kijken en weet dus dat de maatschappij van morgen om meer vaardigheden vraagt dan lezen, schrijven en rekenen alleen. Na groep acht moeten kinderen de toekomst met vertrouwen tegemoet kunnen treden. Hiervoor moeten ze stevig in hun schoenen staan, zeker ook op het sociale vlak. Dave, Sander, Michel en Martijn zien dat de professionals van 'hun' school daar hard aan werken, ondersteund door lesmethodes van nu. Dit wekt vertrouwen, een vertrouwen dat hun betrokkenheid als ouder vergroot. 

Huppelen
De MR-vergadering staat op het punt van beginnen. Dave en Sander pakken hun stukken er alvast bij. Martijn en Michel roepen de kinderen bij elkaar. Uit alles blijkt dat die het nog steeds naar hun zin hebben. "Afgaande op onze ervaring zouden we weer voor De Springplank kiezen," zegt Martijn met instemming van de andere drie. Hij loopt naar buiten met in zijn kielzog een stel huppelende kinderen.
OBS De Springplank - Wilhelminastraat 19 - Sint-Oedenrode - 0413-473038 
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!