Afbeelding
Foto: jos vcan nunen

Vredesposters in de Martinuskerk

Algemeen Oproep MooiRooi.nl / Sint-Oedenrode

Sint-Oedenrode - Lions Clubs houden jaarlijks wereldwijd een Vredesposterwedstrijd voor kinderen van 11 t/m 13 jaar om ze stil te laten staan bij het thema 'Vrede'. Ook kinderen van basisscholen in Boskant, Olland, Nijnsel en Sint-Oedenrode worden ieder jaar uitgenodigd een vredesposter te maken. Dat zorgt voor allerlei creatieve uitspattingen.

Jaarlijks wordt uit de prachtige inzendingen een winnaar gekozen. Dit jaar was dat op donderdag 7 november. Alle posters waren die dag te zien in Cultureel Educatief Centrum Mariendael tijdens de prijsuitreiking. 
De Lionsclub Sint-Oedenrode vindt het jammer dat al deze kunstwerken zo kort te zien zijn. De kinderen verdienen het om deze posters te tonen aan familie, vrienden, iedereen die dat wil. Zoekend naar een geschikte locatie kwam al snel de kerk in beeld. Ze zijn dan ook heel blij dat de Martinuskerk het mogelijk maakt om de posters in de kerk te komen bekijken. 
De vredesposters van de basisschoolleerlingen zijn te zien in de Martinuskerk, Kerkplein 47 Sint-Oedenrode, tijdens de openingstijden van de kerk. Deze zijn vermeld in DeMooiRooiKrant en op de website van de kerk.