Stefan Kerk (l) wist weer te winnen.
Stefan Kerk (l) wist weer te winnen.

Stefan Kerk prolongeert titel

Algemeen Sport

Sint-Oedenrode - Vorige week maandag stond het jaarlijkse Sorrybaltoernooi van TTV Attaque op het programma. Na een zinderende finale was Stefan Kerk, net als vorig jaar, de uiteindelijke winnaar.

Het sorrybaltoernooi kent een andere opzet dan een normaal toernooi. Er wordt één game tot 21 gespeeld (i.p.v. tot de 11) en om de vijf keer geserveerd (normaal na twee punten). Daarnaast kan de wedstrijd direct gewonnen worden door het scoren van een sorrybal (direct gescoord punt, nadat de bal via het netje op de helft van de tegenstander valt of een bal die de rand van de tafel meepakt) of door het fout serveren van de tegenstander.
Het toernooi begon met zestien gelukszoekers, die in twee poules van acht spelers een plek bij de laatste vier probeerden te bemachtigen. In poule A werd Robert Wielink de winnaar, Frank van der Zanden ging als nummer twee door. In poule B was het titelverdediger Stefan Kerk die de poule won, Iroy van Driel werd daar tweede.
De halve finales werden bijna zo gepolariseerd als mogelijk was. Stefan leek tijdens het eerste punt al de wedstrijd te beslissen met een sorrybal, maar die werd nog teruggebracht. Bij een 3-1 voorsprong voor Frank van der Zanden viel hij wel. Zo was de wedstrijd na vijf punten beslist en ging Stefan voor het derde jaar op rij naar de finale. De andere wedstrijd werd een nagelbijter. Robert en Iroy gingen bijna de hele wedstrijd gelijk op, maar Robert leek het beslissende gat geslagen te hebben bij 19-16. Iroy kwam toch weer terug tot 19-19. Toch trok Robert aan het langte eind: 21-19.
De finale was bekend; Stefan en Robert gingen de degens kruisen. Vorig jaar duurde de finale tien punten. Deze finale zou langer gaan duren. Stefan nam een vroege voorsprong (7-2), maar Robert vocht zich snel weer terug en pakte zelfs de voorsprong. Bij 15-13 voor Robert leek het er op dat er een enorme verrassing zou plaats vinden, maar Stefan vond ineens een extra versnelling en stoomde door naar 20-16. Normaal zouden vier matchpoints moeten volstaan, maar een gemiste smash van Stefan bracht de stand naar 20-20. Voor het eerst in lange tijd, misschien wel ooit, ging de finale beslist worden door een verlenging. Op 22-22 leverde Robert zijn servicepunt in en dat bleek fataal te worden. Stefan sloeg op zijn service wel toe en besliste de wedstrijd, 24-22, en mag zich het komende jaar wederom de grootste geluksvogel van Attaque noemen.