VV Nijnsel/TVE Reclameoverklast koploper

Nijnsel - Zondag 15 december speelde Nijnsel/TVE Reclame Heren 1 de laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar 2019. En dat thuis tegen koploper RKPVV uit Sportstad Helmond. Een fysiek en verbaal sterke ploeg die moeilijk te bestrijden is, mede vanwege een zeer sterke, makkelijk scorende spits.

Afgelopen zondag vielen er in de derby tegen medekoploper Helmondia enkele rode kaarten en het was afwachten wat daar de gevolgen van waren. Nijnsel begon vol goede moed aan de wedstrijd, trok zich niets aan van de reputatie van de tegenstander. In de vijfde minuut reeds een bizarre situatie: er lagen twee spelers op de grond waarbij volgens de vlekkeloos leidende scheidsrechter Peter Theunisz een trappende beweging werd gesignaleerd van de liggende bezoeker: rood. Dus elf tegen tien. Maar wat moet je ermee? Nijnsel bleef aan de aanvallende hand en er waren vervolgens meerdere doelrijpe kansen te noteren die echter tegen de lat, paal en keeper belandden. Ook RKPVV liet zich echter niet onbetuigd en ook zij zagen enkele kansen niet tot verzilvering komen. De wedstrijd zat tegen de pauze aan toen Nijnsel nog een vrije trap kreeg te nemen. Stefan Hulsen zette strak voor en Rick van der Vleuten kopte meedogenloos binnen: 1-0!
Na de ecologische thee van theoloog Toon Verhagen, die de wanhopige L. Verhoeven bijstond, zochten de gastheren opnieuw de aanval. Na zo'n 20 minuten bracht trainer De Wert de pijlsnelle Arjan van Zutphen in en de gasten uit Helmond wisten totaal geen raad met deze Dontese wervelwind die soepel door de vijandelijke linies sneed en constant voor gevaar zorgde. In de 78e minuut etaleerde een speler van de gasten weer iets meer van zijn verbale kwaliteiten en de scheidsrechter van dienst kon niet anders dan de tweede geel tevoorschijn toveren en dat reduceerde de tegenstander tot negen spelers. Dat leidde vooralsnog niet tot een ruimere voorsprong van de thuisclub ondanks de tsumani aan aanvallen en kansen. Spits Stefan Hulsen kwam regelmatig in scoringspositie maar hij kreeg de bal niet over de lijn. In blessuretijd viel dan uiteindelijk de beslissing door een opnieuw dominante Jelle Louw, een strateeg, een groeibriljant op het middenveld. Hij maakt nu eenmaal mede het verschil.
Later op de avond een emotioneel afscheid van 'Kanjer Petra op zondag' en de terugkeer van Clubman Frank van Rooij na een langdurig verblijf in Down Under.