Eerste nederlaag in zaal voor Odisco

Olland / Schaijk - Afgelopen zondag speelde Odisco tegen DAW in Schaijk. DAW is een zware tegenstander, waar nog nooit van gewonnen werd. Zondag waren de dames gebrand om hier verandering in te brengen.

In de eerste 10 minuten van de wedstrijd liet DAW zien dat het een stapje verder is dan Odisco. Vooral verdedigend had Odisco veel moeite met de mooie aanvallen van DAW. De stand was snel 5-1. Hierna kreeg Odisco wat meer grip op het spel en kon langzaam dichterbij sluipen. 30 seconden voor rust wist Odisco zelfs op 7-6 te komen. Helaas was het toch DAW dat nog snel wist te scoren en het verschil weer naar twee bracht. Ruststand 8-6.
In de rust werd verteld beter om te gaan met de gecreëerde kansen en vooral slimmer te gaan verdedigen.
Na rust strafte DAW het missen van kansen van Odisco af, waardoor de uitploeg weer in de achtervolging moest. Odisco wist in deze fase 4x tot op één doelpunt verschil te komen. Maar telkens als dit gebeurde, scoorde DAW in eerstvolgende hierna meteen en kreeg Odisco nooit de kans om de gelijkmaker te scoren. Met nog drie minuten op de klok zette Odisco alles op alles, maar profiteerde DAW nog twee keer van de door Odisco genomen risico's. Eindstand 15-11.
Odisco kon vandaag verdedigend DAW niet in bedwang houden en had zelf veel moeite om te scoren. Helaas konden de dames niet één keer gelijk komen. 12 januari speelt Odisco thuis om 17:55 in de Streepen tegen medekoploper Bladella.