Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Halve finale Ollandse biljartkampioenschappen

Algemeen Sport

Olland - Afgelopen vrijdag werd de halve finale in café d'n Toel gespeeld. De halve finalisten waren aan elkaar gewaagd en speelden vol overgave voor een plaats in de finale.

De vele toeschouwers hebben overwegend mooie en spannende partijen gezien. Mark Huibers had slechts 14 beurten nodig om zijn sportieve rivaal Jos Essens af te schudden. Peter van Driel maakte zijn partij tegen Cees Bouter uit in 16 beurten en beiden zorgden voor de hoogste serie van de avond (12). Jan Verhagen moest het uiteindelijk afleggen tegen Frans van Esch. Ad v.d. Bergh kwam in de eerste helft van de partij goed op dreef maar moest desondanks zijn meerdere erkennen in Maarten van Hoof. John van Oorschot bouwde zijn partij rustig op. Zijn tegenstander Gerard v.d. Tillaart speelde ook een goede partij maar had deze avond niet het geluk aan zijn zijde. Sander v.d. Pasch verloor na 35 beurten nipt van Wim v.d. Zanden. In De Loop'r wordt a.s. vrijdag 20 december aanvang 19.30 uur zowel het klassen kampioenschap als het algemene kampioenschap gespeeld. De wedstrijdleiding hoopt de 30ste editie van de Ollandse Biljartkampioenschappen af te sluiten met een fantastische finaleavond en wenst alle finalisten veel succes. Iedereen is vrijdagavond welkom in De Loop'r.
Geplaatste spelers voor de finale. Johnny van Oorschot en Peter van Driel (A klasse); Maarten van Hoof en Frans van Esch (B klasse); Wim v.d. Zanden en Mark Huibers (C klasse). Programma vrijdagavond 20-12-2019 Klassenkampioenschap 19.30 uur C-klasse: Wim v.d. Zanden – Mark Huibers. 20.15 uur B klasse: Maarten van Hoof – Frans van Esch en 21.00 uur A klasse: Johnny van Oorschot – Peter van Driel. Aansluitend worden de wedstrijden om het algemeen kampioenschap gespeeld.