v.l.n.r.: Instappers Esmée, Cailynn en Femke.
v.l.n.r.: Instappers Esmée, Cailynn en Femke.

Zilver tijdens eerste voorwedstrijd N3/3de Divisie

Algemeen Sport

Sint-Oedenrode - Vorige week was het al de beurt aan de Jeugd 1 N3-turnsters. Zij reisden naar Panningen af voor hun 1ste officiële voorwedstrijd van dit wedstrijdseizoen. Dit weekend kwamen de overige N3 en 3de Divisie-meiden in actie in Vught.

Nicci, Naomi en Karlijn (Jeugd N3) turnden hun plaatsingswedstrijd op 8 december in het Limburgse Panningen. Karlijn en Naomi zijn dit jaar één niveau gepromoveerd en Nicci zelfs twee. Ze zijn bij Dioscuri de eerste meiden die uitkomen in de 2e divisie lijn. Karlijn kwam slechts 0.03pt te kort voor het Brons. Op Balk liet zij voor het eerst in een officiële wedstrijd een flikflak zien. Nicci en Naomi scoorden op Brug en Sprong in de 12 punten, keurige prestaties in deze klasse!
Zaterdag 14 december kwamen de Senioren in actie. Myrne kon wegens een hamstringblessure niet alle toestellen turnen. Op Balk scoorde zij wel knap 10.400pt. Sterre behaalde een prima 4de plek op Sprong en Jade zette zelfs de allerhoogste dagscore op Vloer neer. Jade eindigde uiteindelijk als 10de en Sterre als 13de in het eindklassement. Julia en Anouk waren in een andere wedstrijdronde ingepland. Anouk kon helaas niet deelnemen, maar was er wel om Julia aan te moedigen. Julia liet voor het eerst haar nieuwe vloeroefening zien en op Brug lukte de handstand en losom voor het eerst in een wedstrijd. Een prima overall 9de plek was haar deel.
Zondagochtend was het de beurt aan de Instappers. De geblesseerd Femke turnde niet alle onderdelen. Esmée en Cailynn wel. Esmée scoorde met name erg goed op Vloer (12.900p) en eindigde als 5de in het eindklassement. Cailynn turnde op alle onderdelen een stabiele wedstrijd en pakte verrassend het zilver! Een superknappe prestatie!
Na de Instappers was het de beurt aan Pupillen 1 turnsters Imke, Mairy, Nina en Juultje. De meiden turnden een keurige wedstrijd en eindigden op de resp. 6de, 15de, 16de en 17de plaats. Hier sprong de prachtige 3de plaats op Vloer van Imke er uit.
Laatste die namens Dioscuri in actie kwam was Pupil 2-turnster Lara. Lara turnde een geweldige wedstrijd en eindigde via onder meer een 2de (!) plaats op Balk op een prachtige 8ste plek in het eindklassement. Na de volgende plaatsingswedstrijden zal duidelijk worden welke meiden zich hebben geplaatst voor de regiofinales op 15 en 16 februari.