Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 3a6d72
Foto:
Kunst en Cultuur

Kerstconcert Gemengde koren Polyhymnia en Vita Nuova

Sint-Oedenrode - Gemengd koor Polyhymnia uit Sint-Oedenrode verzorgt in samenwerking met gemengd koor Vita Nuova uit Schijndel en met harpiste Ingje van Rijn een kerstconcert. Dit bijzondere concert zal plaatsvinden op zondag 15 december a.s. om 15:00 uur in de Martinuskerk te Sint-Oedenrode.

Voor Polyhymnia, een koor met 51 leden, is dit kerstconcert een concert om naar uit te kijken. Dit jaar staat een gevarieerd repertoire op het programma: naast de kerstliederen van Polyhymnia, waarvan enkele muzikaal begeleid door harpiste Ingje van Rijn, kunt u ook een aantal kerstliederen van gemengd koor Vita Nuova uit Schijndel beluisteren. Bovendien zullen beide koren uit Meierijstad tezamen optreden.

Ingje van Rijn is als harpdocente verbonden aan CKE te Eindhoven en heeft een lespraktijk thuis in 's-Hertogenbosch. Ingje maakte al vroeg muziek, aanvankelijk op de blokfluit, later op de harp, waar haar muzikale liefde lag. Zij heeft veel concerten gegeven als soliste, met een harp-fluit duo, in orkestverband en als begeleidster van koren, nu dus met Polyhymnia.
Vita Nuova uit Schijndel is een gemengd koor met 33 leden. Het staat sinds 1993 onder leiding van dirigent Wil Sep. Het koor is opgericht in 1959 en bestaat dit jaar dus 60 jaar. Polyhymnia is dan ook zeer verheugd dat dit jubilerende koor dit kerstconcert opluistert met hun gezang. Vita Nuova zingt a capella onder andere het prachtige Engelstalige lied "Rejoice in the Lord" en "O holy Jesus, blessed redeemer".
Gemengd koor Polyhymnia, onder leiding van Nicole Friedrich-Krijnen, zingt dit jaar onder andere een aantal prachtige Christmas Carols van John Rutter, maar ook een mooie kerstcantate van Bach. Dit kerstconcert wordt door Polyhymnia gezien als opmaat naar het jubileumjaar 2020: in dat jaar bestaat Polyhymnia 50 jaar, en natuurlijk wordt dat gevierd met een jubileumconcert. Noteer maar alvast in uw agenda: 16 en 17 mei 2020.
Een lust voor het oor en voor ieder wat wils. Dat wordt zeker genieten van heerlijke kerstmuziek door twee koren uit Meierijstad. U ziet wel, er zijn redenen genoeg om op deze mooie muzikale middag de kerk te Sint-Oedenrode te bezoeken. De koren nodigen u dan ook van harte uit voor ons kerstconcert.
De toegang is gratis. Het concert begint om 15:00 uur en duurt tot circa 16:30 uur. Na afloop is een vrijwillige bijdrage voor de gemaakte kosten zeer welkom. Voor meer informatie raadpleegt u www.koorpolyhymnia.nl of u neemt contact op secretarispolyhymnia@gmail.com


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!