Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 01f415

Rooise preparaten op grootste luxebeurs ter wereld

  Human Interest

De Rooise preparateur Sanne Steenbakkers staat op Masters of LXRY in Amsterdam (voorheen de Miljonair Fair). Deze beurs voor luxeproducten mag zich dit jaar de grootste van de wereld noemen. Een preparateur is iemand die dieren opzet. Steenbakkers vertelt over haar beroep en de kans om de collectie opgezette vogels en dieren op de beurs te mogen plaatsen.

Er zijn niet veel mensen die zo'n bijzonder beroep uitkiezen. Toch is de business weer hip aan het worden en komt er volgens haar steeds meer vraag naar opgezette dieren. "Sommige mensen hebben vaak nog een verkeerd beeld over het beroep. Het wordt niet beoefend door een oud mannetje dat ergens in zijn schuur dieren opzet. Het is echt in een nieuw jasje gestoken en er is weer veel vraag naar."

Steenbakkers begon met het opzetten van dieren in 2010. "Eerst was ik automonteur, maar dat was toch niet echt mijn ding. Toen heb ik me omgeschoold en de opleiding tot taxidermist (preparateur) gevolgd, om officieel erkend te worden in mijn beroep. Daardoor ben ik nu officieel erkend. Iets wat je tegenwoordig niet echt meer kan worden." Maar ze heeft niet alles op school geleerd, vertelt ze. "Naast school heb ik veel geoefend. De opleiding was vooral ook veel theorie. Inmiddels heb ik zelf een leerling." Ze krijgt voornamelijk positieve reacties op haar stukken. De preparaten variëren van opgezette vogels en damherten tot opgezette lachende zebra's, vleerhonden, vossen en nog veel meer.

De Rooise vindt het in ieder geval geweldig dat haar preparaten zijn uitgekozen door Roel Design om op de beurs te staan. "Ja, dan staan je daar met opgezette dieren tussen de auto's, boten en andere luxeproducten. Dat is natuurlijk een hele ervaring." Het is voor haar de eerste keer dat haar werken daar te zien zijn. "Ik ben er een beetje ingerold via mond-tot-mond reclame. Dan krijg je van iemand een uitnodiging en zo ben ik op de beurs terecht gekomen."

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!