Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: e5ebf7
Foto: Bas van Turnhout
Column

Wie heeft waar in Rooi het hondentoilet verstopt?

Sint-Oedenrode - Ik ben een hondenman. Met katten heb ik niet zoveel. Die van ons heet Bamboe en kijkt me altijd aan alsof hij nog geld van me tegoed heeft. Toen ik vanmorgen naar de wc was, heeft-ie ondertussen de broodkruimels van mijn toetsenbord gelikt. Eenmaal terug zag ik dat Bamboe zich had opgegeven voor een gratis proefrit in een Peugeot e208, voor een online cursus bedrijfskunde en een spannende date met een leuke vrouw in de omgeving van Nistelrode.

Nee, dan onze hond. Die is dood. Sjeng heette hij, en hij hield van quizspellen, al liet-ie dat 's avonds voor de televisie nooit merken. De zielenroerselen van Sjeng waren sowieso moeilijk te peilen. Toen hij nog een puppy was, heb ik zelf 3 maanden buiten op de honden-uitlaatplek gepoept, om het goede voorbeeld te geven, maar daar trok hij zich lekker niets van aan. Hij deed zijn behoefte bij voorkeur op stoepen en trapjes voor voordeuren. Volgens mij, puur om mij te pesten, want dan moest ik zo'n zakje tevoorschijn halen en zijn stront er in gaan staan frotten. En daar stond-ie altijd minachtend naar te kijken; "Sukkel, ik verzamel jouw poep toch ook niet".

Ik las van de week dat jullie in Sint-Oedenrode een hondentoilet missen. Een wat? Moet een hond dat zelf doortrekken? Daar zou onze Sjeng schijt aan hebben gehad. En zeg nou zelf: Veel gekker moet het toch niet worden, Rooi! Binnenkort kunnen de Rooise mussen en merels hun vliegbrevet afhalen op het gemeentehuis in Veghel. De ouderen krijgen eerst een oproep van het CBR om gekeurd te worden. Dat kan even duren.

Sluit ik af met enkele vragen over de denkwereld van de dieren: Waar denkt een olifant dat wij de pinda's mee oprapen? Een vis die na te zijn opgevist, wordt teruggegooid, heeft die zijn hele leven flashbacks van aliens die hem hebben ontvoerd? En toch nog even over de hond: Dakloze mensen hebben vaak een hond bij zich, en dat arme dier moet toch constant denken "nou laat m´n baas me al 12 jaar onafge¬broken uit .. ik wil onderhand wel ´s naar huis". Klopt dat?


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!